Kodittomasta libanonilaisesta tiskaajasta tuli Michelin-palkittu ravintoloitsija Pariisissa

Ravintoloitsija Alan Geaamin tarina kadulta huippukokiksi puhuttaa Pariisissa.

gastronomia
Pariisin keskustaa talvella.
Pariisissa sijaitseva Alan Geaamin samanniminen ravintola palkittiin Michelin-tähdellä tällä viikolla.AOP

Kun libanonilaiskokki Alan Geaam muutti Pariisiin yli 20 vuotta sitten, hän nukkui pennittömänä puistossa. Tämän viikon alussa hotelli- ja ravintolaopas Guide Michelin palkitsi Geaamin nykyisen ravintolan Michelin-tähdellä.

Myös muut kriitikot ovat ylistäneet ravintolaa, kertoo uutistoimisto AFP. Puhelin soi taukoamatta, ja varauksia on viikoiksi eteenpäin.

Ranskalaisia puhuttaa, että Geaam aloitti uransa kodittomana tiskaajana.

– En uskonut, että Michelin olisi kiinnostunut jostakusta kaltaisestani, joka on itseoppinut, nukkui kadulla 19-vuotiaana ja aloitti tiskaajana, Geaam sanoi AFP:lle.

– Kuvittelin, että opas palkitsee hulppeiden hotellien tai suurten mestareiden kouluttamia kokkeja. Tämä on mahtava yllätys.

Työkaverin onnettomuus loihti kokin

Alan Geaam, 43, syntyi Liberiassa, josta hänen libanonilainen perheensä muutti takaisin Libanoniin. Hän oli jo lapsena kiinnostunut ruoasta ja katsoi televisiosta pikemminkin kokkiohjelmia kuin piirrettyjä.

Geaam alkoi kokata armeijassa, jossa rykmentin eversti vaikuttui hänen taidoistaan ja palkkasi hänet henkilökohtaiseksi kokikseen.

Kun mies myöhemmin työskenteli tiskaajana Pariisissa, ravintolan kokki kiirehti kerran sairaalaan tapaturman vuoksi. Geaam paikkasi tätä, ja asiakkaat olivat tyytyväisiä.

Kuvakaappaus Alan Geaamin ravintolan Instagram-tilistä 9. helmikuuta.
Kuvakaappaus Alan Geaamin ravintolan Instagram-tilistä

– "Sinähän osaat kokata", omistaja sanoi minulle. "Kyllä", vastasin.

Geaamin mukaan hän oppi yrittäjyyttä isältään, jota auttoi elintarvikekaupassa 10-vuotiaasta. Äidiltä hän kertoo oppineensa ruoanlaiton ja ihmisten rakastamisen taidon.

– Laitan ruokaa tehdäkseni ihmisistä onnellisia, hän sanoi AFP:lle.

Lähteet: AFP