Weinsteinin ahdistelujuttujen tutkinta etenee Los Angelesissa – kolme tapausta syyttäjälle, kaksi juttua odottamassa

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia ovat viime kuukausina syyttäneet ahdistelusta kymmenet Hollywood-näyttelijät, kuten Gwyneth Paltrow, Uma Thurman ja Salma Hayek.

Ulkomaat
Elokuvatuottaja Harvey Weinstein.
Elokuvatuottaja Harvey Weinstein.Peter Foley / EPA

Los Angelesissa piirikunnan syyttäjäntoimisto on saanut käsiteltäväkseen kolme elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia koskevaa seksuaalisen ahdistelun oikeusjuttua. Syyttäjäntoimisto kertoi asiasta torstaina. Se aikoo tutkia, etenevätkö jutut oikeuskäsittelyyn.

Lisäksi syyttäjäntoimistolla uskotaan olevan kaksi muuta Beverly Hillsin poliisin lähettämää juttua.

Los Angeles on yksi kolmesta kaupungista, joissa tutkitaan syytöksiä Weinsteinin tekemästä seksuaalisesta ahdistelusta. Poliisi tutkii mieheen liitettyjä ahdistelutapauksia myös Lontoossa ja New Yorkissa.

Weinstein on yksi Miramax-studion perustajista. Hän oli yksi Hollywoodin vaikutusvaltaisimmista tuottajista ennen kuin yli 70 naista on syyttänyt häntä ahdistelusta viime kuukausina. Syytösten kirjo ulottuu seksuaalisesta häirinnästä raiskauksiin.

Näyttelijöiden joukossa on tunnettuja Hollywood-näyttelijöitä, kuten Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale ja Salma Hayek. Viime viikolla myös Weinsteinin tuottamien Kill Bill- ja Pulp Fiction -menestyselokuvien tähti Uma Thurman kertoi Weinsteinin ahdistelleen häntä 1990-luvulla.

Viime lokakuusta alkaen sadat naiset ovat syyttäneet esimerkiksi politiikassa ja taloudessa vaikutusvaltaisia miehiä ahdistelusta. Kaikki sai alkunsa sosiaalisen median #metoo-liikkeestä, joka on tuonut päivänvaloon seksuaalisia väärinkäytöksiä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

** Lue lisää: **

New York Times: Harvey Weinsteinin elokuvien tähti Uma Thurman kertoo vihdoin kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta

Salma Hayek: "Weinstein on myös minun hirviöni"

Los Angelesin syyttäjät perustavat oman yksikön tutkimaan Hollywoodin häirintäsyytöksiä

Hollywoodin ahdisteluskandaali sai muhia rauhassa – moni tiesi, mutta ei puuttunut

Aiheesta muualla:

Harvey Weinstein timeline: How the scandal unfolded (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters, AFP. STT