Vasemmistoliitto haluaa maanteihin parannuksia koko Lapissa

Vasemmistoliiton Lapin-piiri on huolissaan valtionvarainministeriön laatimasta tiestön runkoverkkosuunnitelmasta.

tieverkot
Autoja menee ohi liikennetyömaan. Keskipiennarta laatoitetaan kivillä.
Yle

Vasemmistoliiton Lapin-piiri pitää valtionvarainministeriön laatimaa tiestön runkoverkkosuunnitelmaa huonona Lapin kannalta. Piirin mukaan ministeriö on siirtämässä vähäliikenteisille väylille tarkoitettuja korjausrahoja uusiin liikenneinvestointeihin.

– Tiestön runkoverkkosuunnitelmasta ei saa tulla sellainen rahoitusautomaatti, joka johtaa investointien ja tiestön ylläpidon määrärahojen keskittymiseen, jolloin alemman asteiset tiet jäävät entistä huonommalle pidolle, sanoo Vasemmistoliiton Lapin-piirin puheenjohtaja Markus Korjonen yhdistyksen tiedotteessa.

Vasemmistoliitto haluaa kiinnittää erityistä huomiota Valtatie 21:hen lännessä, pohjoisimman Lapin tiestöön ja yhteyteen Rovaniemeltä valtakunnanrajalle Sallaan. Myös Viitostie Kuusamosta Kemijärven kautta Sodankylään ja yhteyden jatkaminen edelleen Kittilään on tärkeä mm. jatkuvasti kasvavan turismin takia.

– Tiestön ylläpidon taso on heikentynyt monilla alueilla Lapissa. Laatuvaatimuksia tulee kiristää ja niiden valvontaa tehostaa. Myös määrärahat riittävää ylläpitoa varten tulee turvata.

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää runkotieverkkosuunnitelmista kuulemis- ja lausuntokierroksen lähiaikoina. Mahdollisesta päätöksenteosta ei ole vielä aikataulua.

Lue myös:

Valtion tieverkkosuunnitelmat kuumentavat keskustelua jo ennen kuin mitään on esitetty