Nastolaan uusi terveysasema vanhan tilalle? Toimitilajohtaja: Nykyisessä liikaa tilaa

Lahden kaupungin toimitilajohtaja esittää, ettei Nastolan nykyistä terveyskeskusta remontoitaisi, vaan paikalle rakennettaisiin uusi.

Nastola
Nastolan terveysasema
Sini Ojanperä / Yle

Lahden toimitilajohtaja esittää, että Nastolaan rakennetaan uusi terveysasema. Kaupungin on ollut tarkoitus remontoida Nastolan nykyinen terveyskeskuskiinteistö, mutta isolle osalle tiloista ei ole enää käyttöä.

– Se on aivan liian iso tulevaa tarvetta varten, sanoo toimitilajohtaja Mauri Koistinen.

Remontti tulisi kalliiksi, koska tilat on uusittava perinpohjaisesti.

– Onhan se rakennuksena jo aikansa elänyt toiminnallisesti ja teknisesti, Koistinen jatkaa.

Nastolan terveysasemalla on tälläkin hetkellä käyttämätöntä tilaa, sillä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä lakkautti viime vuonna siellä toimineen vuodeosaston.

Toimitilajohtaja esittää uudisrakennushanketta konserni- ja tilajaostolle ensi viikolla. Esityksen mukaan uusi terveysasema rakennettaisiin vanhan tontille.

Nastolan terveysasema on rakennettu nelisenkymmentä vuotta sitten. Kiinteistön remontointi sisältyi Nastolan ja Lahden yhdistymissopimukseen.

Nastolassa on kannettu huolta siitä, pitääkö Lahden kaupunki kiinni lupauksestaan korjata vanha terveysasema. Hyvinvointiyhtymä on linjannut, että Nastolassa joka tapauksessa säilyy niin kutsuttu perustason hyvinvointiasema.

Koistinen muistuttaa, että valtakunnallinen sote-uudistus vaikuttaa voimakkaasti mahdolliseen rakentamisaikatauluun.

– Uudishanketta varten tarvitaan sosiaali- ja terveysministeriön investointilupa. Vasta sen jälkeen voidaan tehdä päätöksiä ja vasta myöhemmin nähdään, kuka sen edes lopulta rakennuttaa.