Vaalikelvottomaksi tulkittu Väyrynen aloittaa puheenjohtajakampanjan

Väyrynen kertoo blogissaan järjestävänsä ensimmäiset tilaisuudet lauantaina Posiolla, Sallassa, Savukoskella ja Pelkosennimellä.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Paavo VäyrynenAleksi Tuomola / Lehtikuva

Keskustan kunniapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen aloittaa viikonloppuna kampanjansa keskustan puheenjohtajaksi. Väyrynen kertoo blogissaan järjestävänsä ensimmäiset tilaisuudet lauantaina Posiolla, Sallassa, Savukoskella ja Pelkosennimellä.

Väyrynen aloittaa kampanjoinnin huolimatta keskustan puoluehallituksen eilisestä linjauksesta, jonka mukaan hän ei ole vaalikelpoinen, jos ei eroa perustamastaan kansalaispuolueesta. Väyrynen sanoo blogissaan, että hänen vaalikelpoisuutensa ratkaistaan vasta puoluekokouksessa.

– Keskustelua voidaan vaikeuttaa, mutta sitä ei voida estää, Väyrynen sanoo. Keskusta aikoo kiirehtiä sääntömuutosta, joka estäisi Väyrysen vaalikelpoisuuden siinäkin tapauksessa, että hän eroaisi toisesta puolueestaan.

Lue myös:

Kaleva: Paavo Väyrynen kiertää aamusta iltaan: "Oikein hyvin on mennyt", pre­si­dent­tieh­do­kas totesi Oulussa (siirryt toiseen palveluun)