Suur-Savon Osuuspankin uusi toimitusjohtaja palaa kiintopisteeseen – Toivoo Etelä-Savoon myös kansainvälisiä turisteja

Jari Himasen ura alkoi samasta rakennuksesta vekselitiskiltä.

pankkitoiminta
Suur-Savon Osuuspankin uusi toimitusjohtaja jari Himanen.
Suur-Savon Osuuspankin uusi toimitusjohtaja jari Himanen aloittaa työt Mikkelissä toukokuussa. Himanen aloitti pankkiuransa samassa rakennuksessa vuonna 1982.Teemu Saintula / Yle

Suur-Savon Osuuspankin uusi toimitusjohtaja Jari Himanen palaa kotiseudulleen. Mikkelin Heinälahdesta kotoisin oleva Himanen katsoo Etelä-Savon maakuntaa toiveikkain silmin.

– Täällä on erittäin paljon hyvää, ja paljon mahdollisuuksia. Saimaa kaikkinensa, se antaa matkailulle varmasti hyvät eväät tulevina vuosina. Olen ollut töissä Lapissa ja Kuusamossa. Olen nähnyt siellä miten kovaa työtä on matkailupalveluiden kehittäminen. Toivon, että samalla tavalla voidaan matkailupalveluita kehittää ja entistä enemmän saamaan kansainvälisiä turisteja, Himanen miettii.

Himanen näkee maakunnan vahvuuksina myös metsän ja paikallisen ruokatuotannon. Maakunnan heikkouksina toimitusjohtaja mainitsee ikärakenteen ja maakunnan väkimäärän vähenemisen, josta on uutisoinut (siirryt toiseen palveluun)muun muassa Länsi-Savo.

Ura jatkuu tutussa paikassa

Himanen aloitti uransa Osuuspankissa Mikkelissä vuonna 1982. Hän työskenteli kesätöissä vekselitiskillä.

Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtajana Himanen aloittaa toukokuussa. Siihen saakka hän työskentelee Osuuspankin Keskusyhteisössä. Suur-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja vaihtuu, koska Kari Manninen jää eläkkeelle.

Lapin, Kuusamon ja pääkaupunkiseudun lisäksi Himanen on ollut aikoinaan muun muassa pankinjohtaja Puumalassa. Himanen sanoo, että kiertelystä huolimatta hän on ollut jatkuvasti läsnä Etelä-Savossa.

– Kiintopiste on aina ollut täällä syntymämaakunnassa. Vapaa-aikaa on vietetty täällä paljon. Täältä löytyy mökki. Poikakin varmaan sanoo, että kiintopiste on Mikkelissä, kun on asuttu eri puolilla Suomea.

Jari Himasen poika on jo aikuinen.

Toimitusjohtaja osa johtoryhmää

Uusi toimitusjohtaja kertoo olevansa vahvasti osallistuva johtaja.

– Haluan olla henkilökunnan kanssa tiiviisti mukana tekemässä asioita, osallistua, osallistaa ja olla mukana. Haluan pitää tiiviin otteen siitä, mitä ollaan tekemässä.

Himasen mukaan toimitusjohtaja on kuitenkin vain osa johtoa.

– Koko johtoryhmä johtaa pankkia.