Loimaa meni sekaisin 90 miljoonan euron jättipotista: Puhetta tulee, jos naapuriin ilmestyy hieno auto

Prisman myyntipäällikön mukaan asiakkaat ovat keskustelleet asiasta innokkaasti.

Eurojackpot
Pekka Hämäläinen
Pekka HämäläinenYle

Loimaalla on jo ehditty juhlistaa suurta Eurojackpot-voittoa ja spekulointi siitä, ketkä ovat voittajia on päässyt vauhtiin, kommentoivat Ylen haastattelemat loimaalaiset. Moni harmitteli, ettei potti osunut omalle kohdalle.

Ylen paikalla olleen toimittajan tapaamat paikalliset onnittelivat niitä, kenellä kävi hyvä tuuri.

– Voittaja tekee mitä tekee, ei voi kateellinen olla, niin harvoille sattuu tällaista, kommentoi loimaalainen Pekka Hämäläinen Ylelle.

Hän arvioi, että puhetta aiheesta syntyy Loimaalla ja ehkä pientä kyttäämistäkin, jos naapuriin ilmestyy uusi, hieno auto.

Toinen Ylen haastattelemista paikallisista oli iloinen ja ylpeä Loimaan saamasta positiivisesta näkyvyydestä. Tunnelmia paikalta voi kuulla radion uutislähetyksestä kello 12.

Voittosumma on melko samassa kokoluokassa kuin Loimaan kaupungin vuotuiset tulot. Loimaan viime vuoden talousarviossa verotuloja arvioitiin kertyvän yhteensä noin 54 miljoonaa euroa ja valtionosuuksia oli budjetoitu noin 42 miljoonaa euroa, eli yhteensä noin 96 miljoonaa euroa.

Prisman henkilökunta juhlii voittoa.
Prisman henkilökunta juhlii voittoa.Yle

Myyntipäällikkö: Voittoa juhlistettu

Loimaan Prisman myyntipäällikkö Tanja Raikaa kertoo, että tieto voitosta kuulutettiin myymälässä tuoreeltaan aamulla henkilökunnalle ja asiakkaille.

– Kyllä täällä on itketty ja naurettu ja kysytty monta kertaa, että voiko olla totta, että meillä täällä, Raikaa kommentoi STT:lle.

– Ihan mahtavissa tunnelmissa olemme.

Asiakkaat ovat Raikaan mukaan keskustelleet aiheesta henkilökunnan kanssa innokkaasti.

– Ei ole vielä spekuloitu, kelle voitto on mennyt, mutta yleisesti ottaen on puhuttu, että tuliko voitto loimaalaisille vai miten tässä nyt kävi.

Raikaa kertoo, että voittoisaa peliä juhlistetaan henkilökunnan kesken pullakahvien merkeissä. Tietoa iloisesta uutisesta aiotaan levittää muutoinkin.

– Varmasti laitetaan omille Facebook-sivuille tietoja, kun nyt ensin toetaan tästä, että se potti oikeasti tuli tänne, Raikaa nauraa.

*Lue myös *

Eurojackpotin jättivoitto osui Loimaalle, jakautuu viiteen osuuteen

Eurojackpotin 90 miljoonalla saisi...

Eurojackpotin 90 miljoonan jättipotti tuli Suomeen – "Nollia niin paljon, että pitää melkein naapurista lainata"