1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. aseelliset konfliktit

Turkin sotilashelikopteri pudotettiin Pohjois-Syyriassa – YPG otti vastuun

Turkki on jatkanut hyökkäystään kurdijoukkoja vastaan Afrinin maakunnassa.

Pohjois-Syyriassa Afrinin alueella sijaitsevasta kylästä nousi savupilvi 10. helmikuuta. Turkki ja arabikapinalliset ovat hyökänneet alueella kurdeja vastaan viikkojen ajan. Kuva: Omar Haj Kadour / AFP

Kaksi Turkin armeijan sotilasta kuoli lauantaina, kun hyökkäyshelikopteri ammuttiin alas Pohjois-Syyriassa.

Turkin valtiollisen uutistoimiston Anadolun mukaan välikohtaus tapahtui Turkin eteläisessä rajamaakunnassa Hatayssa. Syyrian kurdien YPG-joukkojen tiedottajan mukaan kurdijoukot ampuivat kopterin alas lähellä Turkin rajaa mutta Syyrian puolella.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan ei maininnut kurdijoukkoja lauantaina nimeltä, mutta sanoi syyllisten joutuvan maksamaan teostaan.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Turkin armeija ja Turkin tukemat syyrialaiset arabikapinalliset ovat lauantaina jatkaneet taistelua kurdeja vastaan kahdessa kylässä Afrinin piirikunnan koillis- ja lounaisosissa.

Perjantaina Turkki jatkoi ilmaiskujaan Afrinin kaupunkiin ja lähialueen kyliin. Yksi turkkilainen sotilas kuoli armeijan mukaan perjantaina taisteluissa kurdien YPG-joukkojen kanssa.

Turkin sotilasoperaatio kurdijoukkoja vastaan Afrinin piirikunnassa on kestänyt yli kolme viikkoa. Turkki tukee ilmaiskuilla ja maajoukoilla kurdien YPG-joukkoja vastaan taistelevia Syyrian kapinallisia lähellä Turkin rajaa.

Turkki sanoo kurdien YPG:tä terroristiryhmäksi, joka kuuluu Turkissa toimivaan kurdijärjestö PKK:hon. Turkissa kielletty PKK on kapinoinut Ankaran keskushallintoa vastaan kolme vuosikymmentä.

Lisää aiheesta:

Kurdialue oli Syyrian harvinainen menestystarina, mutta nyt sitä moukaroi Turkin hyökkäys – Kurdijohtaja Ylelle: "Turkki etsii tekosyitä hyökätäkseen"

Syyrian sitkeä sota on usean konfliktin vyyhti – Syntyykö uusi Somalia?