1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Yhdysvaltain presidentti

Trump tviittasi avustajiensa eroamisista – "Monen elämä järkkynyt vain huhujen takia"

Presidentti Trumpille on sadellut kritiikkiä kommenteista liittyen ex-avustajiin.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump. Kuva: Mike Theiler / EPA

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin katsotaan tviitanneen kommenttinsa Valkoisen talon avustajien eroista lauantaina.

Valkoisen talon kaksi avustajaa erosi tällä viikolla tehtävistään väkivaltasyytösten takia. Syytökset tulivat avustajien entisiltä vaimoilta.

– Monen elämä on järkkynyt ja tuhottu vain pelkkien väitteiden perusteella, aloitti Trump.

– Osa väitteistä on totta, osa valhetta. Osa on uusia, osa vanhoja. Sille, jota kohtaan on esitetty vääriä syytöksiä, ei ole paluuta. Elämä ja ura on mennyttä, jatkoi Trump.

CNN:n (siirryt toiseen palveluun)mukaan Trumpin tviitti on pöyristyttänyt ainakin sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi demokraattisenaattori Patty Murray tviittasi (siirryt toiseen palveluun) seisovansa naisten tukena, vaikka presidentti ei sitä tekisikään.

Trumpin tviitin katsotaan myös kohdistuneen #metoo-liikkeeseen, joka on tuonut päivänvaloon seksuaalisia väärinkäytöksiä Yhdysvalloissa. Lisäksi tviitin katsottiin toistaneen presidentin omaa käsitystä siitä, mikä on sallittua käytöstä. Useat naiset ovat syyttäneet Trumpia ahdistelusta tämän liikemiesuran aikana.

Presidentin avustaja David Sorensen erosi perjantaina sen jälkeen, kun hänen entinen vaimonsa syytti häntä fyysisestä ja henkisestä väkivallasta. Aiemmin tällä viikolla virkansa Valkoisessa talossa jätti henkilöstösihteerinä toiminut Rob Porter, jonka kaksi entistä vaimoa syyttävät häntä perheväkivallasta.

Trumpin tavasta käsitellä erityisesti Porterin lähtöä ei ole pidetty.

Trump kohautti kehumalla perheväkivallasta syytettyä Porteria. Trump sanoi toivovansa aiemmin tällä viikolla eronneelle Porterille kaikkea hyvää ja sanoi tämän tehneen työnsä hyvin. Trump myös sanoi uskovansa, että Porterilla on hieno ura edessään.

**Lue myös: **

Trump tviittaa yhä Hillarysta ja vaahtoaa veronalennuksista – Kävimme läpi presidenttikauden Twitter-historian

Ovi käy jälleen Valkoisesta talosta – jo toinen mies lähtee perheväkivaltasyytösten vuoksi

Kohut Valkoisessa talossa jatkuvat – Lehtitietojen mukaan nyt kansliapäällikkö on valmis eroamaan