Oligarkki haastoi oikeuteen "rikkaiden miesten viettelijän" – myös naisen Instagram-tililtä hävisi kuvia

Sama venäläisnainen on oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin uusimman oligarkkipaljastuksia sisältävän Youtube-videon lähteenä.

Aleksei Navalnyi
Oligarkki Oleg Deripaska.
Oligarkki Oleg Deripaska.Juri Kotšetkov

Venäläinen oligarkki Oleg Deripaska on haastanut oikeuteen sosiaalisessa mediassa hänestä kuvia postanneet Anastasia Vašukevitšin (toiselta nimeltään Nastja Rybkan) ja Alexander Kirillovin (myös Alex Lesley). Deripaskan mukaan he olivat levittäneet kuvia hänestä sekä nauhoittaneet puhetta tapaamisissa ilman lupaa.

Ainakin Nastja Rybka liittyy oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi Youtube-videoon, jossa kerrottiin torstaina erilaisia paljastuksia venäläisistä oligarkeista.

Rybka tuli viime syksynä tunnetuksi seksivideosta, ja on sen jälkeen pyrkinyt tulemaan tunnetuksi jonkinlaisena rikkaiden miesten viettelyn asiantuntijana. Hän on myös kirjoittanut asiasta kirjan.

Navalnyin väitteen mukaan hänen tiiminsä löysi Rybkan (siirryt toiseen palveluun) Instagram-tililtä kuvia, joissa oligarkki Oleg Deripaska näyttää viettävän aikaa varapääministeri Sergei Prihodkon kanssa. Navalnyi väittää, että Prihodko olisi ottanut Deripaskalta vastaan lahjuksia ainakin jahtiristeilyn muodossa.

Myös muutamat yhdysvaltaismediat kiinnostuivat Navalnyin väitteistä. Navalnyi esitti videolla, että Deripaskan ja Prihodkon yhteys saattaisi liittyä myös Venäjän pyrkimyksiin vaikuttaa Trumpiin.

Video ja sivut estettiin

Meduza-sivusto (siirryt toiseen palveluun) kertoi sunnuntaina, että Rybkan Instgram-sivuilta on hävinnyt valokuvia. Sivustolta löytyy nyt vain yksi kuva Deripaskasta ja Rybkasta.

Kuvakaappaus Instagramista
Instagram

Prihodkon kuvaa ei sen sijaa löydy. Nainen kertoi aiemmin Dožd-kanavalle, että Deripaska oli tiennyt kirjan kirjoittamisesta ja liikemieheltä oli kysytty myös lupa kuvien julkaisuun Instagram-tilillä.

Navalnyi, joka käytti videonsa (siirryt toiseen palveluun) lähteenä Rybkan kuvia ja kirjaa, ei sunnuntaina ollut saanut haastetta oikeuteen, mutta video on AP:n tietojen mukaan blokattu Venäjällä. Myös Tass kertoi, että osa Navalnyin sivustosta oli rekisteröity Venäjällä sisällöltään haitalliseksi.

*Lue myös: *

Venäläinen oligarkki, politiikko ja viettelijä juttelivat ehkä jahdilla – ja nyt oppositiopoliitikko Navalnyita uhkaillaan taas oikeustoimilla

Oligarch met with top Russian official after Trump aide 'offered briefings' (siirryt toiseen palveluun)

Navalny accuses top Russian official of ties to billionaire (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Tass, Yle, AP