Venezuelassa 18 kuollut laittomaan kultakaivokseen tehdyssä iskussa

Venezuelan armeijan joukkojen tekemät iskut maan koillisosan laittomiin kultakaivoksiin ovat jättäneet jälkeensä lukuisia kuolonuhreja aiemminkin.

Venezuela
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro puhuu ja elehtii käsien avulla.
Venezuelan presidentin Nicolas Maduron joukot ovat iskeneet useaan otteseen maan koillisosan laittomiin kultakaivoksiin.Miguel Gutierrez / EPA

Venezuelan armeijan iskussa laittomaan kultakaivokseen on saanut surmansa 18 ihmistä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan yhteenotto tapahtui lauantaina Venezuelan koillisosassa sijaitsevassa Bolivarin osavaltiossa. Armeijan joukot tekivät hyökkäyksen laittomaan kultakaivokseen Guasipatin kaupungissa.

Virallista tietoa uhriluvusta ei ole toistaiseksi saatavilla, mutta paikallismedian mukaan yhteenotossa kuoli 17 miestä ja yksi nainen. AFP:n mukaan Venezuelan armeija takavarikoi kultakaivoksesta useita aseita ja ammuksia.

Opposition ja ihmisoikeusjärjestöjen edustajat pitävät armeijan otteita liian kovina, koska joukkojen tekemät iskut Bolivarin alueella ovat jättäneet jälkeensä lukuisia kuolonuhreja aiemminkin.

Esimerkiksi viime syksynä 19 ihmisen kerrottiin saaneen surmansa sotilaiden tekemässä iskussa Tumeremon kaupungin lähistöllä. Vuonna 2016 Tumeremossa kultakaivokseen tehdyssä iskussa kuoli 17 ihmistä, joiden ruumiit löytyivät myöhemmin joukkohaudasta.

Venezuelassa, Guyanan ja Brasilian rajalla sijaitseva Bolivarin osavaltio on tunnettu laittomista kultakaivoksistaan, joista monet ovat järjestäytyneen rikollisuuden, kuten huumekartellien, hallussa. Kaivostoiminnan ympärille on syntynyt muun muassa ihmiskauppaa, prostituutiota sekä ympäristöongelmia.

Lähteet: Reuters, AFP