Porissa huokaistaan helpotuksesta: "Tulvavaara Kokemäenjoessa on ohi"

Kokemäenjoen tulvavaara Porissa on ohi, eikä tulvariski ole iso myöskään Kokemäellä tai Huittisissa.

Kokemäenjoki
vesi korkealla joessa
Tulvavaara on Porissa ohi.Katja Halinen / Yle

Kokemäenjoen tulvavaara Porissa on ohi, tiedottaa Porin kaupunki. Tulvasuojelun projektipäällikkö Pekka Vuola arvioi, että tänä keväänä ei enää pitäisi tulla tulvia sen enempää Porissa kuin myöskään ylempänä joen varrella Huittisissa ja Kokemäellä.

Kokemäenjoen pinta nousi voimakkaasti tammikuussa. Vesi nousi paikoin pelloille ja uhkasi jo rakennuksia. Tästä eteenpäin ongelmia voi tulla Vuolan mukaan lähinnä siinä tapauksessa, että sää lämpenee nopeasti ja samalla taivaalta saadaan runsaasti vesisateita.

Pekka Vuolan mukaan tämän talven tulvatilanne kertoo, että ilmastonmuutos vaikuttaa jo käytännössä ihmisten elämään myös Suomessa.

– Talvi on ollut ongelmallinen sateisen syksyn ja alkutalven sekä vaihtelevan lämpötilan tähden. Säännöstelyssä onnistuttiin niin hyvin kuin tällaisissa olosuhteissa on mahdollista, Vuola sanoo.

Tulvasuojelupäällikkö arvioi, että joen haarautumisalueella Porissa tehty ruoppaus auttoi ehkäisemään tulvaa. Jos jostain syystä jäiden lähtö ja lumien sulaminen aiheuttaa uuden tulvavaaran Kokemäenjoessa, Pori on varautunut nostamaan tulvasuojelun valmiutta.