Kaikki talviolympialaisista!

Tänään vietetään kalasoppapäivää!

Suomalaiseen ruokavuoteen tulee tänään uusi teemapäivä, kun kalakeitto saa oman päivänsä. Tarkoitus on kiinnittää huomiota kalaruokien terveellisyyteen.

Kalakeitto
Kalakeitto teki hyvin kauppansa Peräseinäjoella Alaviitalan koulussa.
Kalakeitto teki hyvin kauppansa Peräseinäjoella Alaviitalan koulussa.Anne Elhaimer / Yle

Tänään ensimmäistä kertaa vietettävän kalakeittopäivän tavoitteena on saada koko Suomi syömään kalaa. Kalakeittoperinne aloitetaan päätöksenteon huipulta, eduskunnasta.

Tuhansien järvien maassa kalakeittoa on syöty aina ja eri versioita löytyy jopa alueittain, saariston silakkasopasta kainuulaiseen muikkukeittoon.

Teemapäivän järjestävä Pro Kala ry (siirryt toiseen palveluun) muistuttaa kalan terveysvaikutuksista. Kala sisältää monia terveyttä edistäviä ravintoaineita ja se on tärkeä D-vitamiinin, pehmeän rasvan ja proteiinin lähde.

Jo yhdestä kala-ateriasta saa suositeltavan päivittäisen D-vitamiiniannoksen. Kalassa on runsaasti pitkäketjuisia rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä aivoille ja keskushermostolle. Onpa kalan rasvojen epäilty jopa parantavan mielialaa!

Kuluttajia kehotetaan jakamaan kuvia kalakeitostaan aihetunnisteella #kalakeittopäivä.

Päivä järjestetään jatkossa aina helmikuun toisena tiistaina.