Salametsästäjä kohtasi karmean lopun Etelä-Afrikassa – leijonat pistivät poskeensa

Viranomaiset epäilevät uhrin olleen salametsästäjä, koska metsästyskivääri löytyi murkinapaikan läheltä.

salametsästys
Leijona
Helmut Fohringer / EPA

Etelä-Afrikan poliisi epäilee, että leijonalauma on tappanut ja syönyt todennäköisen salametsästäjän yksityisessä luonnonpuistossa maan koillisosassa Limpopon maakunnassa. Yksityinen puisto sijaitsee Etelä-Afrikan tunnetuimman luonnonpuiston, Krugerin luonnonpuiston, tuntumassa.

Salametsästäjäksi epäillyn vähäiset jäänteet löytyivät viikonloppuna.

– Vaikuttaa siltä, että uhri harrasti puistossa salametsästystä, kun leijonat hyökkäsivät ja surmasivat hänet. Leijonat söivät lähes koko ruumiin, sanoo Limpopon poliisin tiedottaja Moatshe Ngoepe.

Ladattu metsästyskivääri löytyi jäänteiden läheltä, mikä poliisin mukaan viittaa salametsästäjään. Uhrin henkilöllisyyttä ei kuitenkaan ole vielä pystytty todentamaan.

– Uhrin tunnistamisprosessi on meneillään. Tunnistaminen saattaa olla mahdollista, sillä uhrin pää löytyi paikalta, poliisin tiedottaja kertoo eteläafrikkalaiselle uutissivusto News24:lle (siirryt toiseen palveluun).

Alunperin poliisi epäili, että uhri oli puiston työntekijä. Uhriksi luultu mies löytyi kuitenkin elossa.

Salametsästys rehottaa Limpopossa

Limpopossa leijonien salametsästystapausten määrä on lisääntynyt viime vuosina, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun). Vuosi sitten alueelta löytyi kolmen myrkytetyn urosleijonan ruumiit, joilta päät ja tassut oli leikattu irti.

Isojen kissaeläinten ruumiinosia käytetään taikakaluina ja perinteisinä lääkkeinä Afrikassa ja Aasiassa. Suojelujärjestö Born Free -säätiö (siirryt toiseen palveluun) sanoo, että 20 viime vuoden aikana Afrikka on menettänyt leijonistaan 40 prosenttia ja noin 20 000 yksilöä enää elää mantereella. Leijonien luiden ja muiden ruumiinosien kysyntä kasvaa Kaakkois-Aasiassa sikäläisten tiikereiden luiden korvikkeena.

Salametsästäjien tähtäimessä ovat myös sarvikuonot Etelä-Afrikan luonnonpuistoissa – Yle kertoi aiheesta laajasti viime syksynä. Niiden ruumiinosien kysyntä kasvaa voimakkaasti Kiinassa, Vietnamissa ja muissa Aasian maissa.

Lähteet: AFP