Jalkapallo Kuortaneen urheilulukion lajivalikoimaan

Kuortaneen urheilulukion lajivalikoima täydentyy jalkapallolla. Jalkapallolukio starttaa tämän vuoden syksyllä ja se on mukana tämän kevään yhteishaussa.

jalkapallo
Jalkapallo.
Kimmo Muttilainen.

Kuortaneen urheilulukion valikoima täydentyy ensi syksystä lähtien jalkapallolla. Kuortaneen kunnanvaltuusto hyväksyi eilen jalkapallon urheilulukion valikoimaan.

Valtuusto päätti myös käynnistää uuden, viiden miljoonan euron palloiluhallin rakentamisen ja lukiorakennuksen laajennuksen. Alueelle rakennetaan myös uusi 30 paikkainen asuntola. 20 vuoden leasing-sopimuksella rakennettavan hallin alustava kustannusarvio on 4,5-5 miljoonaa euroa.

Kuortaneen kunnanjohtaja Pentti Turunen uskoo hankkeen lisäävän alueen työllisyyttä.

– Myös liikuntahotellin laajentaminen on urheiluopiston suunnitelmissa lähivuosina. Opistoalueen työllisyys kasvaa investointien myötä vuoteen 2020 mennessä noin 20 henkilötyövuodella, Turunen toteaa kunnan verkkosivuilla.

Mukana yhteishaussa

Jalkapallolukio alkaa Seinäjoen jalkapallokerhon (SJK) vetämänä ensi syksynä.

– Kuortaneen urheilulukio vastaa olosuhteista ja koulupuolesta, SJK vastaa harjoittelusta ja lajipuolesta. Lukioon voi hakea heti yhteishaussa. Kyselyjä on tullut jo nyt ympäri Suomen, kertoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki.

Päätöksen myötä lukion oppilasmäärä kasvaa 45 oppilaalla kolmen vuoden aikana. Koko lukion oppilasmäärä on täten vuonna 2020 noin 240 oppilasta.