Teivon raviradan uusi osoite on Kolmenkulmassa

Teivon raviradan tilalle Ylöjärven ja Tampereen rajalle suunnitellaan uutta tuhansien ihmisten asuinaluetta.

raviradat
Ravureita vauhdissa
Ravureita vauhdissa.Anna Sirén / Yle

Teivon ravirata siirretään Kolmenkulmaan. Tältä pohjalta Ylöjärven kaupunginhallitus on päättänyt jatkaa raviradan tulevaisuuden suunnittelua. Jo tammikuussa vaihtoehto näytti todennäköisimmältä.

Ravirata sijoittuisi kolmostien itäpuolelle noin puolen kilometrin päähän valtatiestä. Väliin jäisi teollisuustontteja. Länsipuolelle rakentaminen olisi selvityksen mukaan liian hankalaa ja kallista.

Raviradan rakentaminen maksaisi tämän hetken arvion mukaan noin 15 miljoonaa. Tampereen Ravirata Oy:n hallituksen puheenjohtajan Matti Mahlamäen mukaan raviradan siirtoon ollaan valmiita, mikäli maksaja löytyy.

– Kolmenkulma on vaihtoehdoista meille ykkönen. Se on yleisölle ja kilpailijoille helppo saavuttaa. Kävi miten kävi, ainakin ensi vuoden ja seuraavan kisat ajetaan Teivossa, sanoo Mahlamäki.

Kolmenkulmassa monta hyvää puolta

Sijainnin hyviksi puoliksi lasketaan kolmostien läheisyyden lisäksi esimerkiksi sopiva etäisyys alueen asutukseen ja hyvät yhteydet ratsastusreiteille. Alueella ei myöskään ole ympäristöllisiä erityisarvoja.

Bussilla ei raviradalle tällä hetkellä pääse, mutta selvityksessä toivotaan joukkoliikenneyhteyksien kehittämistä. Kaupunki omistaa jo maan ja rakennustöihin pääsisi vain asemakaavan muuttamisella.

Alue on tällä hetkellä kaavoitettu teollisuudelle. Raviradan alle jäisi noin 15 tonttia.

Seuraavaksi raviradan osalta lasketaan kustannukset, infran kehitystarpeet, vaikutukset kaavoitusohjelmiin ja esimerkiksi hankkeen aikataulu.

Idea raviradan siirrosta on Ylöjärven kaupungin, joka haluaisi ottaa Teivon ja sen ympäristön asumiskäyttöön. Uuteen kaupunginosaan voisi tulla koti jopa 3 000 – 4 000 asukkaalle.