Hyppää sisältöön

Suomalaiset arvostavat luontoa myös postimerkeissä – äänestyksessä etenkin järvikuvat menestyivät

Vuoden kaunein postimerkki 2017 -äänestyksessä suomalaisiin vetosivat luontokuvat ja etenkin otokset järvimaisemista.

Jari Hakalan Pilviä Saaristossa kuvasta muotoutui Stiina Hovin suunnittelemana Suomen kaunein postimerkki 2017. Kuva: Jari Hakala & Stiina Hovi

Postimerkit saatiin kauneusjärjestykseen Postin järjestämässä Vuoden kaunein postimerkki -äänestyksessä. Ääniä kilpailussa annettiin ennätysmäärä, yli 51 000.

Kaikista suosituimpia postimerkkejä yhdistää yksi teema yli muiden: luonto. Kymmenestä parhaasta merkistä (siirryt toiseen palveluun) löytyy luontoa ja neljästä parhaasta merkistä järviluontoa. Luontokuvien sarjan rikkoo vain viidenneksi sijoittunut merkki, josta löytyy Suomen lippu.

Vuoden 2017 kauneimmaksi postimerkiksi suomalaiset äänestivät Stiina Hovin Tyynen rauhallisesti -sarjan merkin. Voittokuvasta löytyy Jari Hakalan ottama kuva Pilviä saaristossa. Voittajamerkki sai joka kymmenennen äänen.

Postimerkkitaiteilijana ensikertalainen Stiina Hovi sai äänestyksessä jättipotin. Kymmenen kauneimman joukkoon nousi kuusi Hovin suunnittelemaa luontoaiheista merkkiä.

Abiturientin saunakuva hopealle

Jyväskyläläisen Anselmi Aumon, 18, idyllinen saunakuva ylsi hopeasijalle. Kuvasta löytyy rantasauna auringonlaskussa. Varsinaisen postimerkin kuvasta suunnitteli Klaus Welp.

Anselmin Sauna menestyi jo kesällä Postin ja Ilta-Sanomien saunakuvakisassa (siirryt toiseen palveluun). Aumo kertoo ikuistaneensa hetken juhannuksen 2015 aikoihin mökillä Saarijärvellä.

– Semmoisia kauniita kesäöitä ja auringonlaskuja oli ollut pari päivää. Bongailin, että tästä voisi ottaa kuvan. Enoni mökin rannassa on sauna ja päätin, että tässä on aika kaunis sommittelu ja räpsäsin kuvan.

Klaus Welp suunnitteli Anselmi Aumon saunakuvasta Suomen toiseksi kauneimman postimerkin 2017. Kuva: Anselmi Aumo & Klaus Welp

Aumon kotoa löytyy aika paljon voittoisia postimerkkejä. Perinteisen postin lähettäminen ei kuitenkaan ole lisääntynyt, mutta kaikkeen postiin, mitä kotoa on lähetetty, on lisätty saunamerkki.

Aumo kertoo nykyään kuvaavansa vain harrastuspohjalta lomareissuja, kavereita ja luontoa. Aikaisemmin hän kuvasi silloin tällöin myös työkseen. Pari kertaa Aumon kuva on päätynyt nettiuutisiin.

Ammattia valokuvauksesta Aumo ei haaveile, vaan aikoo suunnata opiskelemaan kaupallista alaa lukion jälkeen.

.
.