Turun moottoritieltä löytyi kuollut peto Espoossa: "Totesin, että kyllä se susi on"

Löytynyt eläimen raato lähetetään Eviralle tutkittavaksi.

susi
Espoon moottoritieltä löytynyt kuollut susi.
Espoon moottoritieltä löytynyt kuollut susi.Hannu Luoto

Espoosta Turun moottoritien varrelta on löytynyt kuollut eläin, joka oli mitä todennäköisimmin susi.

Vihdistä Espooseen tänään keskiviikkoaamuna töihin matkalla ollut Hannu Luoto kertoo ajaneensa pitkin Turun moottoritietä, kun hän huomasi Histan kohdalla tien keskipenkalla eläimen raadon.

– Pysäytin autoni ja menin kävellen siihen paikalle ja totesin, että kyllä se susi on, metsästystä ammatikseen harjoittava Luoto kertaa aamun tapahtumia.

Luoto soitti paikalle poliisin ja Espoo-Kauniaisten riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Fredrik Eklundhin. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kyseessä oli susi.

Eklundhin mukaan tiettyjen petoeläinten raadot on aina lähetettävä elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle tutkittavaksi.

Kuollut susi.
Reetta Kuusisto

– Varmuus tulee sieltä, mutta kyllä sen verran olen ollut tekemisissä, että kyllä minä pidän sitä sutena ilman muuta, Eklundh sanoo Ylelle.

Sekä Luoto, Eklundh että poliisi arvioivat, että susi oli jäänyt auton alle. Luodon mukaan eläimen suusta valui vielä verta. Mitään ampumajälkiä sudessa ei näkynyt. Luoto arvelee, että sudella oli kapi, koska sen karva oli harvaa.

Eklundhin mukaan suden löytyminen Espoosta ei ole harvinaista.

– Satunnaisesti susia liikkuu läpi koko Etelä-Suomea, myöskin ruuhka-alueilla. Kyllähän näitä havaintoja on ollut silloin tällöin, useita vuodessa, Eklundh sanoo.

Espoo-Kauniaisten riistanhoitoyhdistys otti suden raadon huostaansa. Se pakataan ja lähetetään Eviralle tutkittavaksi Ouluun.

Lue myös:

Eviran tutkija: Nurmijärven raato vaikuttaa sudelta – Vasta DNA-testi kertoo totuuden