Patrian hallituksen puheenjohtaja: johto nauttii luottamusta, mutta sisäisiä ohjeita käytävä läpi – ministeri sai yhtiön selvityksen

Patrian hallituksen puheenjohtaja Christer Granskog kertoo, että markkinointiluvan antaminen Ugandaan on yksittäistapaus.

Patria
Christer Granskog
Christer Granskog.Matti Immonen / Patria

Puolustustarvikkeita valmistavan Patrian hallituksen puheenjohtaja Christer Granskog vaatii yhtiön sisäisten ohjeiden tarkempaa noudattamista.

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo kertoi eilen tiistaina, että yhtiön markkinoinnissa tehtiin virheitä, kun Patria antoi tammikuussa suomalaismiehelle luvan markkinoida Patrian tuotteita Ugandassa ja Mosambikissa.

Luvan antoi Patrian myyntipäällikkö, jonka olisi pitänyt hankkia siihen esimiehensä suostumus. Suomalaismiehestä tehtiin alustava taustaselvitys mutta Ugandaa ja Mosambikia koskevat maaselvitykset jäivät tekemättä. Mies löytyi myöhemmin kuolleena hotellista.

Patrian hallituksen puheenjohtaja Christer Granskog sanoo, että tapauksesta on keskustelu epävirallisesti myös yhtiön hallituksessa.

Granskogin mukaan yhtiön korkein johto ei ole asiassa osapuoli, vaan virhe on tapahtunut muualla organisaatiossa. Hän ei näe tarvetta muuttaa yhtiön sisäisiä ohjeita.

– Ohjeet ovat aika kohdallaan. Tietysti valvontaa täytyy käydä läpi ja muistuttaa, miten toimitaan.

Granskogin mukaan kyseessä on yksittäistapaus, eikä hänellä ole tiedossa muita vastaavia tapauksia. Patrian johdolla on edelleen hallituksen luottamus, Granskog sanoo.

– Tottakai, muuten sille tehtäisiin jotain, hän jatkaa.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mika Lintilä vaati Patrialta selvityksen tapauksesta. Patrian mukaan selvitys toimitettiin ministerille keskiviikkona.

Patrian viestintäjohtajan Birgitta Selosen mukaan selvityksessä on samat asiat, joita yhtiö on kertonut medialle, mutta yhtiö ei julkista sitä.

Juttua on korjattu 17.23: Patrian selvitys toimitettiin ministerille jo keskiviikkona.

Juttua on korjattu 15.2. klo 9.00: Alaotsikossa ollut "myyntilupa" korvattu sanalla "markkinointilupa".

Lue lisää:

Mitä Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksesta tiedetään nyt?

Patrian toimitusjohtaja myöntää virheen: Ugandassa kuolleelle annettiin lupa markkinoida - "Harkinta petti"