Hyppää sisältöön

Kuopiossa on ensi kesänä kolme isoa tapahtumaa, joista jokaisessa esiintyy Apulanta, Kaija Koo, Jenni Vartiainen ja Popeda

Tahkon juhannus ja Kuopion Viinijuhlat ovat julkaisseet ensi kesän ohjelmistonsa.

Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Kaksi kuopiolaista kesän musiikkitapahtumaa, Tahkon juhannus (siirryt toiseen palveluun) ja Kuopion Viinijuhlat (siirryt toiseen palveluun) on julkistanut kesän 2018 esiintyjälistansa.

Tahkon juhannus on ensi kertaa kolmipäiväinen tapahtuma. Se järjestetään torstaista lauantaihin. Runsaan viikon kestävä Kuopion Viinijuhlat alkaa Kuopiossa viikko juhannuksen jälkeen.

Viinijuhlien teemana on tällä kertaa Aasia. Kuopion matkustajasatamassa sijaitseva viinijuhlien perinteinen alue uusitaan. Päälavaa suurennetaan ja se siirretään aukion Kauppakadun puoleiselle sivulle. Lisäksi pääsisäänkäynnin paikkaa muutetaan.

Molempien tapahtumien artistit ovat pääasiassa kotimaisia. Tahkolla ulkomaisena vieraana nähdään saksalainen ysäribändi Scooter ja viinijuhlilla ruotsalainen Europe.

Tahkon juhannus sisältää 18 artistia ja viinijuhlilla artisteja on 21. Heistä kahdeksan eli Sanni, Kaija Koo, Jenni Vartiainen, Apulanta, JVG, Popeda, Roope Salminen & Koirat sekä Reino Nordin, esiintyvät molemmissa tapahtumissa.

Jos Apulannan, Jenni Vartiaisen, Kaija Koon tai Popedan keikalle ei ehdi kahdessa edellisessä tapahtumassa, he esiintyvät Kuopiossa vielä Kuopio Rockcockissa (siirryt toiseen palveluun) heinäkuun lopulla, 26.–28.7. Festivaali ei ole vielä julkaissut kaikkia artistejaan.