1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Marcus & Martinus

Norjalaiskaksoset villitsevät Helsinkiä – Fanit jonottivat teltoissa eturivin paikkoja

Kaksi vuotta sitten kukaan ei tiennyt heistä mitään Suomessa. Keskiviikkoillan konsertin parhaita paikkoja jonotettiin teltoissa nukkumalla.

15-vuotiaista norjalaiskaksosista Marcuksesta ja Martinuksesta on tullut jonkilainen pohjoismaalainen popsensaatio. Heidän suosionsa on leviämässä myös Keski-Eurooppaan. Norjalaistähdet kuvassa vihreässä ja mustavalkoisessa takissa. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Helsinki Areenan kupeessa tönötti tänään keskiviikkoaamuna telttajono. Asia oli telttailijoille tärkeä: Piti saada hyvät paikat norjalaisten kaksosten Marcuksen ja Martinuksen keikalle ystävänpäivän iltana.

Marcuksen ja Martinuksen kohdalla voi puhua pienoisesta sensaatiosta. Vielä pari vuotta sitten juuri kukaan ei ollut kuullut heistä Suomessa. Nyt he ovat teinien idoleita kaikkialla Pohjoismaissa.

Pakko saada parhaat paikat illan konserttiin. Siinä ei kylmyys ja odottaminen paljoa paina. Kuva: Terhi Upola / Yle

Kaksikon tuoreen Moments-kiertueen Helsingin-keikkaa voidaan pitää jonkinlaisena lohdutuspalkintona niille, jotka jäivät ilman lippuja poikien edellisellä keikalla viime marraskuussa. Tuo konsertti myytiin loppuun kymmenessä minuutissa.

Innokkaimmat fanit pääsivät näkemään vilauksen idoleistaan tänään Helsingin ydinkeskustassa Kampissa. Turvamiehet veivät kaksikkoa kuin huippupoliitikkoja, koska fanit olivat esikuviensa näkemisestä innoissaan.

Kaksosten laulajanura alkoi jo vuonna 2012, jolloin he voittivat kotimaassaan Melodi Grand Prix Junior -laulukilpailun. Sen jälkeen tie tähtiin on ollut pystysuora.

Marcuksen ja Martinuksen faneissa on erityisen paljon nuoria tyttöjä. Kuva: Antti Kolppo / Yle

Marcuksen ja Martinuksen ensimmäinen albumi myi heti platinaa Norjassa. Sen jälkeen he siirtyivät englanninkielisiin lauluihin.

Norjalaisduon Instagram-tilillä on peräti 1,3 miljoonaa seuraajaa, ja instasta löytyy myös kymmeniä bändin fanisivuja. Marcuksen ja Martinuksen uusimpia aluevaltauksia ovat useat Keski-Euroopan maat ja Kreikka.

Lue myös:

Norjalaiset kaksospojat ovat vuoden pohjoismainen poptapaus – 9 syytä kiinnostua Marcus & Martinuksesta