Lintilä haluaa Patrialta vielä tarkempia tietoja Uganda-tapauksesta

Lintilä haluaa tarkemman kuvan Patrian menettelytavoista. Suomalaismies löytyi viime viikolla kuolleena hotellihuoneesta Ugandassa. Mies oli maassa markkinoimassa Patrian tuotteita.

Uganda
Mika Lintilä
Mika LintiläJarno Kuusinen / AOP

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo haluavansa puolustusteknologiaa valmistavalta Patrialta vielä tarkempia selvityksiä Uganda-tapauksesta.

Lintilä sanoo STT:lle saaneensa kokonaiskuvan tapahtumista, mutta haluavansa tarkentaa tapahtumien kuvausta sekä niitä menettelytapoja, joita Patriassa on. Hän aikoo joko keskustella yhtiön johdon kanssa tai pyytää lisätietoja kirjallisena.

– Tämä oli yksi askel eteenpäin, että saan kokonaiskuvaa tilanteesta. Mutta tarkennamme vielä tätä tapahtumien kuvausta ja niitä menettelytapoja, mitä Patriassa on, Lintilä sanoo.

Patria oli antanut suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa. Noin 40-vuotias mies löytyi viime viikolla kuolleena hotellihuoneesta Ugandan pääkaupungissa Kampalassa.

Patrian johto on sanonut, että yhtiö teki virheen antaessaan miehelle luvan markkinoida tuotteita maassa. Mies oli saanut markkinointiluvan myyntipäälliköltä, jolla ei ollut riittäviä valtuuksia sellaisen antamiseen.

– Pitää koko ajan muistaa se, että Patria työskentelee äärettömän herkällä toimialalla, ja meillä ei ole mitään mahdollisuutta sellaiseen, mikä herättäisi kysymyksen toiminnan eettisyydestä, Lintilä sanoo.

Hän korostaa, että asiasta ei pidä syyttää kyseistä henkilöä vaan katsoa, ovatko menettelytavat kunnossa.

– Ja pitää muistaa, että se tuska ja murhe on menehtyneen lähipiirissä suurin. Heille haluan esittää surunvalittelut niin omasta kuin valtion puolesta tässä tilanteessa.

Lintilän mukaan Patrian johdolla on luottamus ainakin vielä tämänhetkisten tietojen valossa.

– Katson, että tällä hetkellä Patrian toiminnalle on rauha sen puolesta.

Lintilä kertoi aiemmin tänään pyytäneensä selvitystä tapauksesta.

Mitä Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapauksesta tiedetään nyt?