Suvi Lindén kommentoi Uganda-tapausta: tutkinta kuuluu viranomaisille

Lindén kertoo Facebookissa, että hän ei ollut Ugandassa Patrian asialla, vaan YK:n laajakaistakomission erityislähettilään työhönsä liittyen.

Uganda
Suvi Linden
Suvi LindénVesa Moilanen / Lehtikuva

Entinen viestintäministeri Suvi Lindén on kommentoinut Ugandassa kuolleen suomalaismiehen tapausta lyhyesti Facebook-päivityksessään. Lindénin mukaan kuolemantapauksen tutkinta kuuluu viranomaisille ja mahdollinen tiedottaminen on viranomaisten ja omaisten harkinnassa.

Lindén kertoo saaneensa useita haastattelupyyntöjä, joissa on muun muassa kysytty hänen Ugandan-matkansa syytä. Hän kertoo Facebookissa, että ei ollut Ugandassa Patrian asialla, vaan tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa. Tietoyhteiskunnan edistäminen köyhissä maissa on Lindénin tehtäväkenttää YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä.

Iltalehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Lindén löysi suomalaismiehen hotellihuoneesta kuolleena. Iltalehden mukaan Lindén oli ollut liikemiehen tuttava jo pitkään. Matkan tarkoituksena oli edistää Ugandassa tehtäviä teknologiahankkeita.

Lindén on toiminut kokoomuksen kansanedustajana sekä kaksi kertaa ministerinä, ensin kulttuuriministerinä vuosina 1999-2002 ja viestintäministerinä vuosina 2007-2011.

Lue myös:

Suomalaisen liikemiehen kuolema Ugandassa edelleen mysteeri – tämän tiedämme nyt, mutta moni kysymys vielä auki

Lintilä haluaa Patrialta vielä tarkempia tietoja Uganda-tapauksesta