Porin valtuusto kuulee vielä asukkaiden kannan ennen Ahlaisten tuulivoimakaavapäätöstä

Porin kaupunginvaltuusto päättää kiistellystä Lammin tuulvoimapuistosta maanantaina 26. helmikuuta. Ennen kokousta valtuuston kuultavaksi on pyydetty alueen asukasyhdistysten yhdessä päättämä edustaja.

Pori
tuulivoimala
Ismo Pekkarinen / AOP

Valtuustoinfon vuoksi valtuustoryhmät kokoontuvat maanantaina jo kello 15.30.

Suunnitellun tuulipuiston lähistön asukkaat ovat vastustaneet voimaloita voimakkaasti. Asukasinfotilaisuus pidetään valtuustosalissa klo 17-17.30. Varsinainen kokous alkaa klo 18. Yleisöllä on vapaa pääsy sekä infoon että valtuuston kokoukseen.

– On toivottu vielä yhtä kuulemista asukkaiden näkökulmasta. Tämä toive on otettu vakavasti ja valtuustoryhmien puheenjohtajien kanssa on päädytty ratkaisuun, jossa järjestetään valtuustoinfo asiasta, sanoo valtuuston puheenjohtaja Krista Kiuru kaupungin tiedotteessa.

Porin Ahlaisiin suunnitellun, voimakkaita kiistoja herättäneen Lammin tuulipuiston (siirryt toiseen palveluun) rakentaminen nytkähti käytännössä eteenpäin, kun äskettäin suurin valtuustoryhmä SDP teki ryhmäpäätöksen, joka velvoittaa demarit tukemaan tuulipuiston rakentamista helmikuun kaupunginvaltuustossa.

Myös ainakin kokoomuksen valtuustoryhmä on voimaloiden kannalla.