1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. onnettomuudet

Jo toinen kuolemaan johtanut onnettomuus rakennustyömailla tällä viikolla: Rakennusmies jäi paalun alle Espoossa

Maanantaina Helsingin Kalasatamassa rakennustyömaan työntekijä kuoli, kun nostokori putosi 19 metrin korkeudesta.

Kuvan rakennustyömaa ei liity uutiseen. Kuva: Katja Halinen / Yle

Pääkaupunkiseudulla on tapahtunut tällä viikolla jo kaksi kuolemaan johtanutta työmaaonnettomuutta.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti tänään torstaina espoolaisella rakennustyömaalla tiistaina tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa sai surmansa 62-vuotias mies. Paalutuskoneen apumiehenä työskennellyt mies jäi nostettavan paalun alle ja menehtyi.

Poliisin mukaan puoli kymmenen jälkeen aamulla Sinimäentiellä sattunutta onnettomuutta tutkitaan epäiltynä työturvallisuusrikoksena.

Maanantaina nostokori putosi Kalasatamassa

Helsingin Kalasatamassa sijaitsevalla rakennustyömaalla tapahtui maanantaina kuolemaan johtanut työmaaonnettomuus. Yksi rakennustyömaan työntekijä kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kun nostokori putosi 19 metrin korkeudesta. Kuolleella miehellä ei ollut turvavaljaita.

Poliisi selvittää, liittyykö maanantain tapaturmaan sellaista huolimattomuutta tai laiminlyöntejä, että tapauksesta pitäisi käynnistää esitutkinta.

Juttua muokattu klo 12.35: Korjattu Espoon rakennustyömaalla surmansa saaneen miehen ikä: poliisi tiedotti ensin virheellisesti, että mies oli 63 vuotta, mutta hän oli todellisuudessa 62-vuotias.

Korjaus 15.2. kello 21.59: Vaihdettu kuva. Alkuperäinen kuva näytti harhaanjohtavasti Kalasatamaan rakenteilla olevan kauppakeskuksen työmaan, jolla kumpikaan jutussa mainituista kuolemantapauksista ei sattunut.