Mediatalo Esassa alkavat yt-neuvottelut – Keskisuomalainen haluaa karsia päällekkäisyyksiä

Yhtiö alkaa neuvotella henkilöstövähennyksistä. Itä-Häme-lehden ilmestymispäiviä saatetaan karsia.

Mediatalo ESA
Nainen lukee sanomalehteä
Emilia Malin / Yle

Keskisuomalainen käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat päijäthämäläistä Mediatalo Esaa. Mediatalo Esa julkaisee Päijät-Hämeen maakuntalehtiä, Etelä-Suomen Sanomia, ja paikallislehtiä. Esalla on myös oma radiokanava Radio Voima.

Keskisuomalainen haluaa karsia toimintojen päällekkäisyyksiä ja tehostaa yhteistä tekemistä, mikä vähentää paikallisen työn määrää. Päällekkäisyydet syntyivät, kun Keskisuomalainen osti Mediatalo Esan syksyllä 2016.

– Jos puhutaan, että on mediataloja, jotka toimivat eri alueilla ja niiden toiminnat yhdistetään, siinä on silloin hyvinkin laajasti erilaisia päällekkäisyyksiä. Samoja asioita ei kannata tehdä moneen kertaan eri paikoissa, toteaa Mediatalo Keskisuomalaisen paikallisjohtaja Jarkko Haukilahti.

Haukilahden mukaan muita tärkeitä syitä yhteistoimintaneuvotteluihin ovat liiketoiminnan muuttunut markkinatilanne ja muutokset median kulutuksessa.

Itä-Häme viisipäiväiseksi?

Neuvottelujen yhteydessä punnitaan myös Heinolassa ja sen lähikunnissa ilmestyvän Itä-Häme -lehden muotoa ja ilmestymistiheyttä.

– Itä-Hämeen tilanne on ollut joitakin vuosia jo vähän vaikea. Sen takia pohditaan yhtenä ratkaisuna sitä, voidaanko yksi ilmestymispäivä vähentää, Haukilahti kertoo.

Lehti ilmestyisi jatkossa viisi kertaa viikossa nykyisen kuuden sijaan. Haukilahden mukaan Itä-Hämeen levikkikehitys ei ole ollut erityisen heikko, mutta kustannukset nousevat ja eivätkä mainosmarkkinat ole enää samanlaiset kuin ennen.

Mediatalo Keskisuomalainen arvioi, että vähennystarve on noin 12 työpaikkaa. Sitä, miten henkilöstövaikutukset kohdentuisivat, ei yhtiö halua kertoa vielä neuvottelujen kynnyksellä.