Jäät ovat monin paikoin keskivertotalvea ohuempia Hämeessä

Suomen ympäristökeskus mittaa jäiden paksuutta säännöllisesti kolme kertaa kuukaudessa. Hämeessä tietoja kerätään sekä Tammelan Kuivajärveltä ja Lammin Pääjärveltä.

Jään paksuus
Kaksi hiihtäjää ladulla järven jäällä
Vaikka jäät ovatkin ohuempia kuin tavanomaisesti helmikuun puolivälissä, niin monien järvien jäillä on päässyt hyvin hiihtämään. Hämeenlinnassa latuja on muun muassa Aulangonjärven, Katumajärven sekä Äimäjärven jäillä. Näin hyvät ladut olivat Aulangolla helmikuussa 2016.Tiina Kokko / Yle

Järven jäät ovat Hämeessä ohuempia kuin tavallisesti tähän aikaan helmikuussa. Samassa järvessä saattaa olla jopa useiden senttien eroja jään paksuudessa

Suomen ympäristökeskuksen (siirryt toiseen palveluun) keräämien tietojen mukaan esimerkiksi Tammelan Kuivajärven mittauspisteessä jää on noin 30 senttiä. Kuivajärven jää on yli 10 senttiä tavanomaista ohuempaa.

Lammin Pääjärven jään paksuus on tällä hetkellä 20 senttiä, kun tavallisesti tähän aikaan vuodesta jää on Pääjärvessä lähes 40 senttiä.

Tammelan Kuivajärven jäänpaksuutta on seurattu vuodesta 1961 lähtien. Lammin Pääjärvellä jäänpaksuusmittauksia on tehty jo 40 vuotta.

Kansalaishavaintoja voit seurata ja lisätä Suomen ympäristökeskuksen valtakunnallisten mittausten lisäksi Järviwikistä (siirryt toiseen palveluun). Järviwikiin tulleen mittaushavainnon mukaan Tammelan Valkjärvellä jään paksuus on nyt 28 senttiä.