Katoavatko nimitaulut porraskäytävistä uuden tietosuoja-asetuksen takia? Tietosuojavaltuutettu tyrmää tulkinnan

Tietosuojavaltuutetun mukaan vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, minkälaiseksi kansallinen lainsäädäntö tulee muodostumaan EU:n tietosuoja-asetuksen myötä.

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR)
kerrostalon rappukäytävä
Savon Sanomat uutisoi , että on mahdollista, että taloyhtiöt joutuvat luopumaan porraskäytäviensä nimitauluistaSimo Pitkänen / Yle

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio tyrmää tulkinnan, jonka mukaan taloyhtiöt joutuisivat luopumaan porraskäytävissä olevista nimitauluista uuden EU:n tietosuoja-asetuksen myötä.

Savon Sanomat uutisoi tänään torstaina (siirryt toiseen palveluun), että on mahdollista, että taloyhtiöt joutuvat luopumaan porraskäytäviensä nimitauluista. Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen sanoi lehdessä, että tietosuoja-asetuksen voimaantulon myötä tulee pohdittavaksi, onko rappukäytävän nimilappu henkilörekisteri ja että nimitauluista pitää ehkä luopua EU:n tietosuoja-asetuksen hengen mukaisesti.

Aarnion mukaan nimitaulut eivät sellaisenaan muodosta mitään rekisteriä.

– Mielestäni tässä esitetty näkemys on väärä ja sitä paitsi ennenaikaisesti esitetty, Aarnio sanoi Ylen Radio Suomen Suomen Radiossa.

Tietosuojavaltuutetun mukaan vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, minkälaiseksi kansallinen lainsäädäntö tulee muodostumaan tietosuoja-asetuksen myötä.

Aarnio huomautti, että valtaosassa kuntia nimitaulut perustuvat kuntien rakennusjärjestykseen ja niitä on näin ollen velvollisuus pitää.

EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan toukokuussa. Tietosuojavaltuutetun sivuilta voit lukea lisää EU:n tietosuojauudistuksesta (siirryt toiseen palveluun).