1. yle.fi
  2. Uutiset

Asukkaat pakenevat Kanta-Hämeestä

Maakunnan väkiluku romahti edellisvuodesta yli tuhannella henkilöllä. Kanta-Hämeessä asui viime vuoden lopulla tarkalleen 172 752 ihmistä.

väestönlaskenta
Hämeenlinnan kävelykatu Reska keskustassa
Hämeenlinnan väkiluku väheni viime vuonna selvästi edellisvuodesta.Hannu Harhama / Yle

Tilastokeskuksen tuoreet luvut (siirryt toiseen palveluun) kertovat, että maakunnan asukaspako on vain kiihtynyt. Toissa vuonna asukasluku väheni lähes tuhannella ihmisellä, mutta viime vuonna vähennystä oli jo 1 029 ihmistä.

Viimeksi Kanta-Hämeen asukasluku on ollut noin alhainen vuonna 2007.

Asukasluku väheni kaikissa Kanta-Hämeen yhdessätoista kunnassa toisena vuonna peräkkäin. Suhteellisesti suurin menettäjä on maakunnan pienin kunta Humppila. Kunnasta kaikkosi viime vuoden aikana yli 50 asukasta.

Isommillakaan paikkakunnilla ei mene paremmin. Hämeenlinnan, Riihimäen, Forssan ja Janakkalan väkiluku väheni viime vuonna selvästi. Forssan väestöpako on jatkunut jo pitkään ja tätä vauhtia kaupungin väkiluku alittaa 17 000 rajan parin vuoden kuluttua.

Riihimäkeläisiä oli vuoden lopussa nipin napin yli 29 000 ja hämeenlinnalaisia selvästi alle 68 000. Hämeenlinnaa saattaa lohduttaa hivenen se, että kaupungin väkiluvun väheneminen oli suhteellisesti maakunnan pienintä.

Lue seuraavaksi