Analyysi: Tuulivoiman vastustajien kuuleminen Porin valtuustossa on silmänlumetta

Ahlaisten asukasyhdistykset pääsevät kertomaan kantansa Lammin tuulipuistosta Porin valtuustosalissa ratkaisevan kokouksen alla. Kuuleminen ei vaikuta päätöksentekoon todennäköisesti mitenkään, arvioi toimittaja Antti Laakso.

Ahlainen
Tuulivoimala Hangossa.
Yle

Porin kaupunginvaltuusto saa kuulla viimein myös Ahlaisten asukasyhdistysten näkökulman Lammiin suunnitellusta kiistellystä tuulipuistosta. Kuulemistilaisuus pidetään valtuustossa tuntia ennen ratkaisevan kokouksen alkua.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmä jätti aloitteen kuulemistilaisuudesta valtuuston tammikuun kokouksessa, jossa oli puhumassa tuulivoimakaavoituksen asiantuntijoita.

Jos jollekulle on jäänyt epäselväksi, Ahlaisten asukasyhdistykset ja paikallisaktiivit vastustavat 14 suuren tuulivoimalan rakentamista Lammiin.

Myös vastustuksen perustelut on kerrottu valtuutetuille monta kertaa: asukkaat pelkäävät melu- ja välkehaittoja sekä asuntojen arvon romahdusta.

On tietysti mukavaa, että valtuusto päästää asukasyhdistyksen edustajan puhumaan valtuuston puhujapöntöstä. Tässä vaiheessa kuulluilla kannoilla ei ole kuitenkaan todennäköisesti enää mitään merkitystä valtuutettujen tuulivoimaratkaisuihin.

SDP:n valtuustoryhmä on kantansa ratkaissut: ryhmäpäätöksellä demarit tukevat tuulipuistoa voimaloiden tuomien työpaikkojen takia. Kokoomus on todennäköisesti lähes yhtenäisenä myllyjen takana. Myös vasemmistoliitosta ja vihreistä löytyy tuulivoiman kannattajia, joten voimaloiden rakentamisen takana on valtuuston enemmistö.

*Ahlaislaisten ei *siis kannata elätellä turhia toiveita. He voivat toki etsiä keskuudestaan puhetaidon mestarin esittelemään asukkaiden kantoja ja tuulivoiman tuomia kärsimyksiä.

Rakentamisen kannalta tärkein lobbaustyö on jo tehty – ja niitä puheita ei ole pidetty valtuustosalissa vaan suljettujen ovien takana kabineteissa.