Rekrykoulutus auttaa työvoimapulasta kärsiviä yrityksiä – pari sataa täsmäkoulutettua saa töitä tänä vuonna

Yrityksille räätälöityjen niin sanottujen rekrykoulutusten määrä on lisääntynyt huomattavasti viime syksystä lähtien Etelä-Pohjanmaalla. Tänä vuonna jopa sadoille täsmäkoulutetuille on luvassa työpaikka.

rekrytointi
Yle / Mirva Korpela

Oppisopimuskoulutuksen kaltaista rekrykoulutusta voidaan järjestää työnhakijoille työvoimapulasta kärsivän yrityksen aloitteesta. Koulutuksen rahoittavat työ- ja elinkeinohallinto ja työnantaja yhdessä.

Tänä vuonna Etelä-Pohjanmaalla on työpaikka luvassa arviolta parille sadalle koulutuksen hyväksytysti suorittaneelle, kun viime vuonna koulutuksessa oli joitain kymmeniä ihmisiä.

– Tähän asti tulijoita on riittänyt, mutta jatkossa toivoisimme enemmän hakijoita, sanoo metallialan koulutuksesta SEDU:ssa vastaava koulutuspäällikkö Joona Aro.

SEDU:n koulutuspäällikkö Joona Aro
SEDU:n koulutuspäällikkö Joona AroTuomo Rintamaa / Yle

Käytännönläheistä oppimista

Metallialalla menee Etelä-Pohjanmaalla tällä hetkellä hyvin. Juho Potka sai töitä lyhyen työttömyysjakson jälkeen ohutlevyteknologiaan erikoistuneesta kurikkalaisesta metalliteollisuusyritys Relicompista, jolle koulutuskeskus SEDU toteutti räätälöidyn koulutuksen. Potka oli tiiviiseen koulutukseen tyytyväinen.

– Koulutus oli muokattu yksilöllisesti. Kolmessa viikossa päästiin työharjoitteluun ja se oli hyvä asia. Yrityksessä työnkuva tuli nopeasti selväksi, Potka sanoo.

Juho Potka
Juho PotkaTuomo Rintamaa / Yle