JHL siunasi kunta-alan neuvottelutuloksen

Kuntatyönantajat KT ja kunta-alan työntekijäjärjestöt pääsivät sopimukseen työehdoista viime torstaina pitkien neuvottelujen päätteeksi.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL)
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine (kesk.),  edustajiston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä (oik.) ja edustajiston varapuheenjohtaja Kari Paldanius  liiton ylimääräisessä edustajiston kokouksessa Helsingissä 15. helmikuuta
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine (kesk.), edustajiston puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä (oik.) ja edustajiston varapuheenjohtaja Kari Paldanius liiton ylimääräisessä edustajiston kokouksessa Helsingissä 15. helmikuutaAntti Aimp-Koivisto / Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on hyväksynyt kunta-alan neuvottelutuloksen.

Kuntatyönantajat KT ja kunta-alan työntekijäjärjestöt pääsivät sopimukseen viime torstaina pitkien neuvottelujen päätteeksi. Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy hyväksyi ehdotuksen jo viime viikolla heti neuvottelujen päätyttyä.

KT ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer hyväksyivät neuvottelutuloksen osaltaan tiistaina.

Sopimus nostaa palkkoja toukokuun alussa 26 eurolla tai vähintään 1,25 prosenttia. Ensi vuoden alussa tulee paikallinen 1,2 prosentin suuruinen järjestelyerä ja ensi vuoden huhtikuussa vielä prosentin yleiskorotus. Ratkaisuun sisältyy tuloksellisuuteen perustuva paikallinen kertaerä.

Uusi kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus on voimassa maaliskuun 2020 loppuun. Sopimuksessa on huomioitu sote- ja maakuntauudistuksen voimaantulo.

Lue myös:

Kuntatyönantajat ja SuPer näyttivät vihreää valoa kunta-alan neuvottelutulokselle