Hyppää sisältöön

Trumpin mukaan Floridan ampuja oli "häiriintynyt mieleltään"

Presidentti Donald Trump haluaa kääntää katseet mielenterveysasioihin aserajoitusten sijasta.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump. Kuva: Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltoissa eilen tapahtunut kouluampuminen oli presidentti Donald Trumpin mukaan "hirveän väkivallan, vihan ja pahan näyttämö".

Trump kommentoi tapausta Valkoisessa talossa torstaina. Trump ei kuitenkaan maininnut sanallakaan aseita ja niiden rajoittamista.

Aiemmin Trump oli arvioinut tviitissään (siirryt toiseen palveluun), että Floridan ampuja oli "mieleltään häiriintynyt".

Puheessaan Trump sanoi, että koko kansakunnalla on nyt "sydän syrjällään". Hän myös kertoi tekevänsä vierailun Parklandiin Floridaan.

Lisäksi Trump sanoi hänen hallintonsa työskentelevän sen eteen, että koulut saataisiin turvallisiksi ja mielenterveyskysymyksiin kiinnitettäisiin enemmän huomiota.

Viranomaisten mukaan ampuja oli saanut hoitoa mielenterveysongelmiinsa, mutta hoidoista oli kulunut yli vuosi.

FBI oli saanut vihjeen ampujasta

Kouluampuja kuului valkoista ylivaltaa tavoittelevaan järjestöön, kertoi järjestön johtaja torstaina AP:lle ja Reutersille. Johtajan mukaan epäilty kouluampuja oli myös osallistunut järjestön sotilaalliseen koulutukseen.

Myöhemmin tiedot on kyseenalaistettu Yhdysvaltain mediassa. Poliisi on sanonut tutkivansa ampujan mahdollisia kytköksiä järjestöön.

Myös FBI:ta oli varoitettu ampujasta. FBI aikookin tehdä laajan sisäisen tarkastuksen siitä, miten se käsitteli saamaansa vihjettä.

AP:lle puhuneen valkoista ylivaltaa kannattavan järjestön johtajan mukaan ampujalla oli ollut myös "ongelmia tytön kanssa" ja ampuja olisi siksi halunnut siksi tehdä iskunsa ystävänpäivänä.

Järjestön johtaja myös sanoutui irti Floridan tapahtumista ja sanoi, että ampuja toimi yksin. Järjestö haluaisi, että Floridasta tulisi etnisesti valkoinen osavaltio.

_Tarkennettu 21. helmikuuta klo. 18.50: Uutistoimisto AP kyseenalaisti 17. helmikuuta ampujan kuulumisen valkoista ylivaltaa tavoittelevaan järjestöön. _

Lue myös: