Steven Bannonia kuulusteltiin 20 tuntia

Bannonin kerrotaan vastanneen Muellerin komitean kysymyksiin. Edustajainhuoneen kuulustelu keskeytettiin, koska Bannon kieltäytyi vastaamasta.

Steve Bannon
Steve Bannon
Steve BannonMark Wilson / AFP

Erikoistutkija Robert Muellerin tutkijaryhmä on kuulustellut viime päivinä presidentti Donald Trumpin entistä pääneuvonantajaa Steve Bannonia, kertovat monet yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet, muiden muassa NBCNews-uutiskanava.

Tutkijat pyrkivät selvittämään, oliko Trumpin vaalikampanjan aikaisella kampanjaorganisaatiolla luvattomia yhteyksiä Venäjään.

Kuluvan viikon aikana Bannonin kerrotaan olleen kuulusteltavana useita kertoja ja kuulustelut ovat kestäneet yhteensä yli 20 tuntia.

Kuulustelujen kulkua tunteva, mutta nimettömänä pysyttelevä henkilö kertoo uutistoimisto AP:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Bannon vastasi komitean kaikkiin kysymyksiin.

Eilen torstaina Bannon oli edustajainhuoneen tiedusteluvaliokunnan kuultavana. Bannonin kerrotaan vastanneen noin kahteenkymmeneen kysymykseen, mutta kieltäytyneen tämän jälkeen vastaamasta, jolloin istunto keskeytettiin.

Bannon johti aikaisemmin äärioikeistolaista Breitbart News -uutissivusto, joka oli suosittu Trumpia tukeneiden republikaanien keskuudessa .

Kun presidentti Trump erotti Bannonin neuvonantajan tehtävästä viime kesänä, hän siirtyi takaisin Breitbartiin. Bannonin suosio uutiskanavalla on kuitenkin rapistunut varsinkin siksi, että hän antoi lausuntoja Trumpia käsitelleeseen kohukirjaan "Fire and Fury".

Lähteet: AP