Finnairin kasvuvauhti historiallisen kova: Tulos paisui yli kolminkertaiseksi viime vuonna

Suomalaisyhtiön kyydissä matkusti viime vuonna 12 miljoonaa matkustajaa.

Finnair
Finnairin lentokone.
Sven Hoppe / EPA

Lentoyhtiö Finnair teki kovan tulosparannuksen viime vuonna. Yhtiön vertailukelpoinen liiketulos yli kolminkertaistui ja oli 170,4 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 55,2 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi viime vuonna noin 11 prosenttia toissavuodesta ja oli lähes 2,6 miljardia euroa.

Finnairin koko vuoden matkustajamäärä kasvoi yli miljoonalla lähes 12 miljoonaan matkustajaan viime vuonna.

– Vuosi 2017 oli Finnairille erinomainen. Aikaisemmat kapasiteetin kasvua, reittiverkostoa ja tuotettamme koskevat päätöksemme osoittautuivat oikeiksi ja niiden rinnalla kasvuumme myötävaikutti vuoden 2017 suotuisa markkinaympäristö. Vuosi 2017 päättyi keskellä Finnairin historian nopeinta kasvua, iloitsee toimitusjohtaja Pekka Vauramo tilinpäätöstiedotteessa.

Finnairin hallitus ehdottaa jaettavaksi 0,30 euron osakekohtaista osinkoa.

Ennätystulos viimeisellä neljänneksellä, kilpailu kiihtyy

Finnairin tulos loka–joulukuussa kasvoi 13,2 prosenttia vertailukaudesta ja vertailukelpoinen liiketulos nousi 22,9 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 1,6 miljoonasta eurosta. Vauramo kuvailee tuloksen yltäneen ennätystasoon.

– Kysyntä säilyi loka–joulukuussa reittiverkostossamme vahvana, ja meillä oli ennätykselliset lähes kolme miljoonaa matkustajaa tällä jaksolla. Hyvä kehitys jatkui myös lisätuottojen myynnissä, rahdissa ja matkapalveluissa, Vauramo sanoo.

Finnair ennakoi kansainvälisen lentoliikenteen kasvavan voimakkaasti kuluvana vuonna. Samalla yhtiö odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä.

– Finnair suunnittelee kasvattavansa kapasiteettiaan yli 15 prosentilla vuonna 2018, suurimman osan tästä kasvusta osuessa vuoden ensimmäiselle puoliskolle. Matkustajamäärän odotetaan kasvavan jokseenkin saman verran kuin kapasiteetin, kun taas liikevaihdon odotetaan kasvavan hieman kapasiteetin kasvua hitaammin, yhtiö ennakoi.

*Lue myös *

Norwegian valahti tappiolle – Analyytikkoa epäilyttää, selviääkö yhtiö rajusta kasvuvauhdistaan

VR: Junamatkustuksen suosio kasvoi viime vuonna, kovin nousu reitillä Helsinki–Oulu

Jälleen kasvua: Lapin taivaalla reippaasti yli miljoona lentomatkustajaa viime vuonna

Lufthansa palasi Euroopan suurimmaksi lentoyhtiöksi, sysäsi Ryanairin ykköspaikalta