RoKi otti vastaan RoPSin kausilippuhaasteen ensimmäisenä jääkiekkojoukkueena

Rovaniemeläinen jääkiekkojoukkue RoKi otti vastaan jalkapalloseura RoPS:n heittämän haasteen kausikorttikampanjasta – ensi kauden halpaliput tulevat myyntiin runkosarjan loppuun mennessä.

urheilu
RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta ja RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen
Roki Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta ja Rovaniemen Palloseura ry:n toimitusjohtaja Petri JaatinenJuha Mäntykenttä / Yle

RovaniemiRovaniemen Palloseuran kausikorttitempaus toimi hyvin, sillä seura on saanut sitoumuksen 3 660 kausikortin ostamisesta 59 eurolla. Halvan hinnan ehtona oli, että kortteja myydään 3 000 kappaletta.

Kampanjahinta on noin neljäsosa normaalista kausikortista, mutta seura saa niistä kerralla täyteen alkavalle kaudelle budjetoidut lipputulonsa. Todennäköisesti tempaus myös täyttää RoPSin katsomot ensi kesänä, mikä lisää otteluiden tunnelmaa.

RoPS on ehdottanut samaa reseptiä myös muille lappilaisille urheiluseuroille. Ensin "kausarihaasteeseen" vastasi Kemin Veikkausliiga-jalkapalloseura PS Kemi. Nyt siihen tarttuu Mestiksessä jääkiekkoa pelaava RoKi – seuran mukaan ensimmäisenä jääkiekkojoukkueena.

RoKi alkaa myydä halpoja kausikortteja hintaan 55 euroa ilman nimettyä istumapaikkaa ja 79 euroa nimetyllä istumapaikalla. Normaalisti liput maksavat 14 euroa ennakkoon ja 16 euroa ovelta.

RoKi juhlii ensi vuonna 40-vuotista taivaltaan, joten kausikorttitempauksen tavoitteena on 1979 lippua. Mikäli tuo raja menee rikki, liput saa luvatulla alennushinnalla.

Kausilipulla 25 kotipeliä ja lisäetuja

Roki Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo, että halpakausikorttiin liitetään myös etuja joukkueen sponsoreilta. Päätös tarttua RoPS:n haasteeseen tuli lopulta helposti, kun RoPS sai omassa kampanjassaan reilusti yli 3 000 lippua kaupaksi.

– Kyllä sitä mukana ollaan, totta kai, kun RoKi haasteen heitti. Meillä on muutama peli vielä jäljellä runkosarjan pelejä, ja sen jälkeen on hyvä aika aloittaa se kausarihaaste. Runkosarjan loppuun mennessä halpakausarit tulevat myyntiin.

RoKin edustusjoukkueen päävalmentaja Petri Karjalainen pitää kausarihaastetta hyvänä asiana, mutta joukkueen päähuomio on kuitenkin peleissä.

– Se on hyvä asia Rovaniemen urheilua varten, mutta ei sillä ole kauheasti merkitystä joukkueen pelaamisen tai valmentamisen kannalta. Meillä on tarkoituksena voittaa pelejä, eikä siihen lippujen myyntitapa paljoakaan vaikuta.