Näyttelijä Minttu Mustakalliota kannattelee edesmenneen laulajaäidin oppi rakkaudesta

Varasto 2 -elokuvassa näyttelevä Minttu Mustakallio nauttii uusista haasteista ja energiaa antavasta työporukasta.

Minttu Mustakallio
Kari-Pekka Toivonen ja Minttu Mustakallio varasto 2 -elokuvassa.
Tähtihetkessä vieraili Varasto 2 -elokuvassa näyttelevä Minttu Mustakallio.

Vuoden 2011 Varasto saa jatkoa uudessa Varasto 2 -elokuvassa. Arto Salmisen kirjaan perustunut alkuperäiselokuva teki komediaa duunarielämästä. Uusi elokuva valjastaa entiset varastotyöntekijät vilpilliseen remonttibisnekseen, johon sekaantuu niin perhe kuin tututkin.

Minttu Mustakallio näyttelee elokuvassa räväkkää Karitaa. Tuttuun rooliin hyppääminen on helpompi työ kuin aivan uusi rooli, sanoo Mustakallio.

– Se on vähän sama juttu kun menisi vanhojen kaverien kanssa saunaan. Toisaalta tässä ensimmäisestä osasta on aikaa. Minun piti muistella Varaston Karitaa ja katsoa alkuperäinen elokuva. Toki käsikirjoitus on aina omansa ja sitä uppoutuu siihen maailmaan, oli tuttu rooli tai ei.

Mustakallio on tehnyt paljon monipuolisia ja itsestään kaukana olevia rooleja. Viimeisimpien elokuvaroolien joukossa on ollut Viikossa aikuiseksi, Yösyöttö ja Risto Räppääjä -elokuvat.

– Esimerkiksi Karita on tosi erilainen kuin minä. Hän on paljon kiinnostavampi kuin minä. Hän on varma nainen, joka tietää mitä haluaa. Minä en kuitenkaan itse ratkaise roolia, mukana on ohjaaja, käsikirjoitus ja hahmon ulkoasu.

Varasto 2 -elokuva.
Varasto-elokuvassa tuumitaan bisneksiä baarissa.Pate Pesonius

Haastava rooli kehitti uuden työtavan

Uransa viime aikojen haasteisiin Mustakallio laskee teatteriroolin, jossa pääsi näyttelemään ensimmäistä kertaa ruotsinkielellä.

– Viime talvena tein Svenska Teaternissa Helsingissä näytelmän ruotsiksi. En ollut näytellyt ruotsiksi koskaan näyttämöllä. En tiennyt, onnistuisinko työssä. Se oli tosi ihanaa. Tein ihan eri tavalla töitä, opettelin tekstin kuuntelemalla. Kollegani luki minulle tekstit nauhalle ja minä kuljin ympäriinsä niitä kuunnellen.

Mustakallio on kasvanut taiteilijaperheessä. Näyttelijän äiti oli laulaja Mimmi Mustakallio. Mustakalliosta tärkeimpiä äidin opetuksia on ollut luottavainen rakkaus, joka nousee kaikkien työoppien ylitse.

– Se auttaa minua päivittäin elämässä eteenpäin. Jos minulla on risteyskohta elämässä, niin on luottavainen olo, että elämä kantaa. Toivon, että voin sen jakaa myös omille lapsille. Se liittyy pyyteettömään rakkauteen, se on iso asia. Äiti on kuollut vuosia sitten, mutta tämä kulkee aina mukana.

Vapaana näyttelijänä työskentelevä Mustakallio seuraa itse omaa jaksamistaan työssä.

– Yritän kuunnella itseäni. Se on vaikeata, koska aikataulut ovat kiinni työnantajasta ja vaihtuvat usein. Almanakka minulla on koko ajan mukana. Olen tottunut säätöön. Eniten kuitenkin vapaana taiteilijana vaikuttaa työryhmä, että onko sellainen porukka, josta saa energiaa vai sellainen, joka vie sitä pois.