Kaksi miestä syytteessä erittäin raa'asta murhasta Kotkassa – uhrista löytyi lähes 70 veitseniskua

Vuonna 1953 syntynyt mies surmattiin marraskuussa omassa rivitaloasunnossaan Kotkan Helilässä.

murha

Syyttäjä vaatii elinkautisia vankeusrangaistuksia kahdelle kotkalaismiehelle, jotka ovat syytteessä kotkalaismiehen murhasta. Murhaoikeudenkäynti on alkanut Kymenlaakson käräjäoikeudessa perjantaina.

Murha tapahtui Kotkan Helilässä sijaitsevassa uhrin rivitaloasunnossa marraskuussa.

Syyttäjä pitää tekoa törkeänä, koska vuonna 1953 syntynyt uhri surmattiin veitsellä erityisen raa´alla ja julmalla tavalla. Syytteen mukaan vuosina 1987 ja 1995 syntyneet miehet surmasivat uhrin yhdessä noin 19 senttimetrin pituisella veitsellä.

Uhria lyötiin veitsellä päähän, käsiin ja vartaloon. Syytteen mukaan uhrissa oli yhteensä 54 pisto- tai viiltohaavaa muun muassa yläselässä, ala- ja keskiselässä sekä pään alueella. Lisäksi uhrin käsissä oli yhteensä 13 pisto- ja viiltohaavaa.

Syyttäjän mukaan toinen miehistä aloitti väkivallan ja toinen jatkoi sitä. Toinen miehistä myös potki uhria päähän.

Uhrin kuoleman aiheuttivat rintakehän pistohaavat, joihin liittyi sydämen ja keuhkojen vaurioita ja verenvuoto sydänpussiin.

Syyttäjä pitää ensisijaisesti kumpaakin syyllisenä murhaan. Vaihtoehtoisesti syyttäjä katsoo toisen miehen syyllistyneen murhan avunantoon.

Toinen syytetty vastaa käräjäoikeudessa myös syytteisiin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä lievästä petoksesta.