Hyppää sisältöön

Raiteita vai kumipyöriä? Lobbaus kiihtyy joukkoliikenneratkaisua etsivässä Turussa – Lauri Kattelus kiistää jääviytensä

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Turun kaupunki tekee ratkaisun tulevaisuuden joukkoliikenteestään viimeistään alkusyksystä. Helmikuun alussa julkaistu raitiotie- ja superbussivaihtoehtojen eroja arvioinut selvitys ei ota kantaa siihen, kumpi olisi parempi vaihtoehto.

Päättäjien kantoja asiassa seurataan nyt tarkasti ja tulevan ratkaisun päätöksenteon jääviyskysymyksistä on herännyt keskustelua.

Aiheesta kirjoittaa esimerkiksi Åbo Underrättelser -lehti, joka kertoo maksullisessa artikkelissaan (siirryt toiseen palveluun), että ruotsalainen joukkoliikenneyritys Nobina on järjestämässä matkaa Turun lehdistölle. Sen aikana olisi tarkoitus tutustua Malmön superbusseihin.

Nobina on tilannut lobbausta Rud Pederseniltä, jonka palveluksessa on Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajan veli Karri Kattelus.

Sukulaissuhde on herättänyt kysymyksen kaupunginhallituksen puheenjohtajan jääviydestä.

Veli työskentelee muiden asioiden parissa

Lauri Kattelus kertoo, että hänen veljensä ei työskentele superbusseihin liittyvissä asioissa.

– En ole jäävi, kun päätetään superbusseista ja raitioteistä. Veljelläni ei ole tekemistä tämän yhtiön kanssa. Hänellä on aivan eri asiakkaat. Ei voi olla sellaista tilannetta, että poliitikko ja lobbariveli työskentelisivät saman asian piirissä, Lauri Kattelus sanoo.

Hänen mukaansa on hyvä, että jääviysasioissa ollaan tarkkoina.

– Jokainen mahdollinen ajatus jääviydestä tulee ottaa tosissaan. Toisaalta sellaistakaan ei saa päästää tapahtumaan, että joku jääväisi itsensä turhaan. Se on myös vastuutonta päätöksentekoa, Kattelus sanoo.

.
.