Erkki Liikanen taloustieteen huippuyksikön johtokunnan puheenjohtajaksi

Johtokuntaan valittiin myös muita talousalalta tunnettuja vaikuttajia, kuten Jorma Ollila.

taloustieteet
Erkki Liikanen.
Erkki Liikanen.Jarno Kuusinen / AOP

Viime syksynä julkistetun uuden taloustieteen huippuyksikön johtokunta on valittu, kertoo Aalto-yliopisto. Johtokunnan puheenjohtajaksi nousee Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

Muita talousalalta tunnettuja Helsinki Graduate School of Economicsin (Helsinki GSE) johtokunnan jäsenia ovat muun muassa Jorma Ollila, VATTin ylijohtaja Anni Huhtala ja Aktian pääekonomisti Heidi Schauman.

Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Hanken Svenska handelshögskolanin perustaman Helsinki GSE:n tavoitteena on muun muassa kisata tutkijoista ja opiskelijoista maailman huippua edustavien taloustieteen yksiköiden kanssa.

Suomen Pankki rahoittaa Helsinki GSE:hen makrotaloustieteen professuurin. Makrotaloustiede tutkii kokonaistaloudellisia ilmiöitä ja raha- ja suhdannepolitiikan vaikutuksia työllisyyteen, tuottavuuteen ja talouskasvuun.

Valtiovarainministeriön alainen Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT osallistuu kahden Helsinki GSE:n professuurin rahoittamiseen. Yhteisprofessuurit on tarkoitus perustaa VATT:n tutkimusteemoihin kuuluville taloustieteen aloille, erityisesti julkistalouteen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä kolme perustajayliopistoa neuvottelevat kevään 2018 aikana Helsinki GSE:n strategisesta rahoituksesta, Aalto-yliopisto kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös

Osataanko Suomessa keskustella taloudesta asiallisesti? – Professori: "Otsikot kieltämättä joskus yllättävät"

Yliopistoissa ilahduttiin uuden huippututkimusyksikön perustamisesta: "Tämä on tieteenalalle tärkeä askel"

Professorit uudesta taloustieteen huippuyksiköstä: Tervetullut, jos rahoitus ei ole pois muilta

Sipilä paljasti yllätyshankkeen: Taloustieteen huippuyksikkö Suomeen