Clintonin tiedottaja paheksuu – poliitikot vaativat lisätoimia Venäjä-syytösten vuoksi

Facebook lupaa lisätä turvallisuushenkilöstöään. Twitter ja YouTube eivät vielä kommentoineet uusimpia käänteitä..

Ulkomaat
Yhdeksänvuotias Ella Duane odottaa, kun hänen äitinsä Laura äänestää.
Yhdeksänvuotias Ella Duane odotti, kun hänen äitinsä Laura äänesti Broadwayn baptistikirkossa Louisvillessa, Kentuckyssa 4. marraskuuta.Mark Lyons / EPA

Yhdysvalloissa poliitikot vaativat toimenpiteitä ulkomaalaisten kyberhyökkäysten torjumiseksi. Sekä republikaanit että demokraatit vaativat lisätoimenpiteitä sen jälkeen, kun Venäjä-tutkinnan syytökset tulivat perjantaina julki. Yhteensä 13 venäläistä ja kolmea yhteisöä syytetään Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin vaikuttamisesta.

– Meidän on tiedostettava tosiasiat ja tehtävä työtä tulevien vaalien koskemattomuuden turvaamiseksi, sanoi edustajainhuoneen puhemies, republikaaninen Paul Ryan.

Yhdysvaltain senaatin johtava demokraatti, senaattori Mark Warner puolestaan painotti, että sosiaalisen media yritysten tulee olla aggressiivisempia ja ennakoivampia vastaamaan tällaisiin uhkiin.

Clintonin tiedottaja paheksuu

Vuoden 2016 presidentinvaalien vastaehdokkaan Hillary Clintonin tiedottajan Nick Merrillin mukaan Venäjä-tutkinnan syytteet vahvistavat ”sen, mitä olemme pitkään tienneet”.

Merrill kirjoittaa tviitissään myös, että ”Ajan kuluessa kuulemme lisää, mutta Venäjä on mennyt pitkälle heikentäessään demokratiaa ja presidentti ei suojaa meitä. Riippumatta politiikastasi, se ei ole amerikkalaista. Meillä on vastustaja, joka nauraa meille ja joka toimii uudelleen.”

Facebook lupaa tehostaa turvallisuutta

Yhteisöpalvelu Facebook aikoo tehostaa turvallisuuteen. Yhtiö kertoo, että se kaksinkertaistaa turvallisuushenkilöstönsä 20 000:een ja työskentelee aktiivisesti FBI:n kanssa lopettaakseen venäläisten ja muiden vaaleihin puuttumisen.

Lyhytviestipalvelu Twitterin tiedottaja ilmoitti, ettei yhtiö kommentoi. YouTube ei puolestaan ole vielä vastannut, uutistoimisto AP:n kyselyyn.

Lähteet: Reuters, AP