Voimakas maanjäristys Meksikossa – järistys ravisteli rakennuksia pääkaupungissa saakka

Meksikon viranoamisten mukaan tiettävästi kukaan ei ole menehtynyt.

maanjäristykset
Nainen ja mies halaavat maanjäristyksen jälkeen toisiaan. Naisen ilme on hätääntynyt.
Sashenka Gutierrez / EPA

Voimakas maanjäristys on ravisuttanut perjantaina Etelä- ja Keski-Meksikoa. Se tuntui kaikkialla Guerreron, Oaxacan ja Pueblan osavaltioissa. Järistys ravisutti rakennuksia maan pääkaupungissa Méxicossa saakka.

Järistys on vaurioittanut rakennuksia, mutta kuolonuhreista tai loukkaantuneista ei ole raportoitu.

Meksikon hallitus raportoi vähäisistä rakennusvaurioista ja muun muassa pudonneista tavaroista myymälöissä, mutta tiettävästi kukaan ei ole menehtynyt. Ihmiset pakenivat pääkaupungissa toimistorakennuksista ja kauppakeskuksista ulos.

Ihmisiä ulkona kauppakeskuksen evakuoinnin jälkeen Méxicossa, kun maanjäristys ravisutti rakennuksia myös pääkaupungissa.
Ihmisiä ulkona kauppakeskuksen evakuoinnin jälkeen Méxicossa, kun maanjäristys ravisutti rakennuksia myös pääkaupungissa.Sashenka Gutierrez / EPA

Yhdysvaltain geologinen tutkimuslaitos antoi aluksi järistyksen voimakkuudeksi 7,5, mutta ilmoitti myöhemmin sen olleen 7,2.

Järistyksen keskus sijaitsi Tyynellämerellä lähellä maan etelärannikkoa, 37 kilometriä koilliseen Pinotepasta, joka sijaitsee Oaxacan osavaltiossa. Järistyksen keskus oli 15,3 kilometrin syvyydessä.

Järistys ei aiheuttanut tsunamivaaraa.

Maanjäristys säikäytti myös tällä kertaa, sillä Meksikossa oli voimakas maanjäristys viime syyskuussa. Satoja ihmisiä kuoli ja rakennuksia on edelleen korjaamatta. Uutistoimisto AP:n mukaan syyskuun 19. päivän maanjäristyksessä pääkaupungissa kuoli 228 ihmistä ja 141 muualla eli koko järistysalueella yhteensä 369.

Lue myös:

"Maa tärisi, kun lohikäärme tallusti sen pinnalla" – Meksikossa lastentarhanopettaja yrittää selittää maanjäristystä taaperoille

Hirmumyrskyjä, tulvia, maanjäristyksiä – melkoinen syksy

Yli 200 kuollut, uhreja etsitään raunioista – Tämän tiedämme Meksikon maanjäristyksestä

Miksi maa järisi taas Meksikossa? – Tunnetko Tulirenkaan ja Kookoslaatan?

Meksikon maanjäristyksessä jo yli 100 kuolonuhria – uhriluku kasvaa jatkuvasti

Lähteet: AP, AFP, Reuters