1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Keinolihaa lupaillaan ruokapöytiin, #metoo aiheutti Ruotsissa vyöryn, sää enimmäkseen poutainen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Laboratoriossa kasvatettua lihaa.
AOP

Tutkija lupaa keinolihaa ruokapöytiin

Laboratoriossa kasvatettu keinoliha voi päätyä ihmisten ruokapöytiin jo muutaman vuoden kuluttua. Suomessa ensi viikolla Vegemessuilla vieraileva keinolihan kehittäjä Mark Post pitää tuotetaan merkittävänä vaihtoehtona maailmassa, jossa lihankulutus vain kasvaa. Toistaiseksi keinolihan suurin haaste on teknologian kasvattaminen teollisen tuotannon tasolle.

Camilla Jakobsson #metoo-mielenosoituksessa Sergelin torilla Tukholmassa lokakuussa.
Camilla Jakobsson #metoo-mielenosoituksessa Sergelin torilla Tukholmassa lokakuussa 2017.TV4

Camilla Jakobson raiskattiin 17-vuotiaana – sai voimaa #metoo-liikkeestä

Ruotsissa #metoo käynnisti vyöryn, jonka vaikutukset ulottuvat aina rikoslakiin asti. Miesten on muututtava, sanoo oikeusministeri Morgan Johansson. #Metoo on seksuaalista härintää ja väkivaltaa vastustava sosiaalisen median kampanja.

Facebook-sovellus älypuhelimessa.
Sascha Steinbach / EPA

Lännen Media: Kansanedustajat ovat innokkaita sosiaalisessa mediassa

Facebook ja Twitter ovat kansanedustajien suosituimmat kanavat sosiaalisessa mediassa, ilmenee Lännen Median tekemästä kyselystä. Facebook-tili oli lähes kaikilla vastaajilla. Twitteriä käyttää noin neljä viidestä vastaajasta. Suosittuja sähköisiä välineitä ovat myös sähköposti ja blogit.

Ihmisiä mielenosoituksessa Fort Lauderdalessa, Floridassa 17. helmikuuta.
Ihmisiä mielenosoituksessa Fort Lauderdalessa, Floridassa 17. helmikuuta.Joe Raedle / AFP

Floridassa mielenosoitus aseita vastaan

Yhdysvalloissa tuhannet opiskelijat, vanhemmat ja opettajat ovat osoittaneet mieltään aselakien tiukentamisen puolesta Floridassa. Mielenosoituksessa oli mukana myös oppilaita Parklandin kaupungissa sijiatsevasta yläkoulusta, jossa 17 ihmistä kuoli kouluampumisessa viime keskiviikkona.

Samu Torsti laskee maalialueelle.
AOP

Miesten viestiä jännätään, Torsti onnistui laskussaan

Yön aikana saatiin kuulla, että Ristomatti Hakola ei pysty osallistumaan maastohiihdon viestinelikkoon. Sairastuneen Hakolan korvaajaksi valittiin Perttu Hyvärinen. Leijonat latautui aamujäiden muodossa kohti alkulohkon päättävää ottelua Ruotsia vastaan. Lauri Marjamäki ei tehnyt ketjumuutoksia edelliseen peliin verrattuna.

Suomalaisista olivat yön aikana tulessa freestylelaskija Joona Kangas ja alppihiihtäjä Samu Torsti. Torsti venyi suurpujottelussa uransa parhaaseen sijoitukseen, kun suomalainen laski sijalle 17. Slopestyle-karsinta osoittautui Kankaalle liian kovaksi ja 20-vuotias laskija ei edennyt finaaliin. Yle Urheilu seuraa Pyeongchangin olympialaisia päivittäin hetki hetkeltä.

Sääkartta
Yle

Enimmäkseen poutaista – pilvipeite rakoilee monin paikoin

Ilmatieteen laitoksen mukaan tänään on odotettavissa enimmäkseen poutaista säätä. Pilvipeite rakoilee monin paikoin koko maassa. Huomisaamuun asti odotettavissa on maan etelä-, keski- ja pohjoisosaan vaihtelevaa pilvisyyttä ja paikoin heikkoa lumisadetta.

Lue lisää säästä täältä.

Lue seuraavaksi