HS: Lindén kertoo ääninauhalla etsineensä Ugandasta bisnesmahdollisuuksia liikemiehen kanssa

HS:n mukaan ugandalaistoimittaja oli nauhoittanut haastattelun tekeytyneenä poliisiksi.

Suvi Lindén
Suvi Lindén
Suvi LindénVesa Moilanen / Lehtikuva

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) on saanut haltuunsa ääninauhan, jonka ugandalaistoimittaja on nauhoittanut sen jälkeen, kun suomalainen liikemies löytyi kuolleena maan pääkaupungista Kampalasta viime viikolla. Nauhalla entinen viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) kertoo etsineensä Ugandassa bisnesmahdollisuuksia liikemiehen kanssa.

– Olimme avaamassa ovia. Tämä oli ensimmäinen matkamme tänne, ja meidän oli tarkoitus selvittää, löytyykö täältä bisnesmahdollisuuksia, Lindén sanoo nauhalla HS:n mukaan.

– Minun taustani on televiestintäalalla, ja (liikemiehen) tausta on kyberturvallisuudessa. Hän edusti täällä muutamaa suomalaisyritystä, jotka työskentelevät, miten sen nyt sanoisi, turvallisuusalalla, lehti kirjoittaa Lindénin sanoneen.

HS:n mukaan ugandalaistoimittaja oli nauhoittanut haastattelun tekeytyneenä poliisiksi. Lehti kertoo, että kaksi ugandalaisen New Vision -lehden toimittajaa oli tekeytynyt poliiseiksi ja mennyt tutkimaan hotellia, josta suomalaismies oli löytynyt kuolleena.

Lue myös:

HS: Kaksi johtajaa eroaa Patriasta Uganda-tapauksen takia – toimitusjohtaja: "Näin on parasta"

Uganda-mysteeri: Suvi Lindén ei olekaan YK-lähettiläs kuten hän väittää – "Lindénillä ei ole enää virallista roolia"

Suvi Lindén kommentoi Uganda-tapausta: tutkinta kuuluu viranomaisille

Suomalaismies kuoli epäselvissä oloissa Ugandassa – mies markkinoi maassa Patrian aseita