1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venäjä

Etelä-Venäjällä Dagestanissa ammuttu kirkon luona, ainakin viisi kuollut

Useita ihmisiä on haavoittunut ampumavälikohtauksessa Pohjois-Kaukasiassa, lähellä Tšetšenian rajaa.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Etelä-Venäjällä useita ihmisiä on saanut surmansa ampumisessa kirkon luona.

Venäläismedian mukaan asemies avasi tulen, kun ihmiset olivat tulossa ulos kirkosta. Hyökkäys tapahtui Kizljarin kaupungissa Dagestanissa Pohjois-Kaukasiassa lähellä Tšetšenian rajaa.

Kuolonuhreja oli heti ampumatapauksen jälkeen neljä, mutta venäläisten uutistoimistojen mukaan viides ihminen on kuollut sairaalassa. Tämän hetkisten tietojen mukaan kuolonuhrit ovat kirkosta poistumassa olleita naisia. Lisäksi useita ihmisiä on haavoittunut, heistä ainakin kaksi hyvin vakavasti.

Venäläiskanava RT:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Venäjän sisäministeriö on vahvistanut ampumavälikohtauksen. RT kertoo myös, että ampujalla oli metsästyskivääri.

Venäläisen Interfax-uutistoimiston mukaan ampuja oli vuonna 1995 syntynyt paikallinen mies. Sekä uutistoimisto TASS että venäläiskanava RT kertovat ampujan kuolleen tämän yritettyä paeta paikalta.

Uutistoimisto AFP:n kertoo, että hyökkääjän uskotaan olleen ääri-islamisti.

Dagestan on alueena levoton ja yksi Venäjän köyhimpiä. Siellä asuu useita kansallisuuksia ja sen asukkaista vain kymmenisen prosenttia on syntyperältään venäläisiä. Dagestanin asukkaista enemmistö on muslimeita.

**Lue lisää: **

BBC: Dagestan profile (siirryt toiseen palveluun)