1. yle.fi
  2. Uutiset

Avoimien työpaikkojen määrässä iso kasvu

Määräaikaisten työpaikkojen osuus haussa olleista paikoista pieneni. Yhä useampaa avoimeksi ilmoitettua työtä pidettiin vaikeasti täytettävänä.

työllisyys
Työnhakija selaa te palveluita verkossa.
Mikko Savolainen / Yle

Avoimeksi ilmoitettujen työpaikkojen määrä on kasvanut, kertoo Tilastokeskus. Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 37 200, kun vuotta aiemmin määrä oli 26 400.

Koko vuonna 2017 avoimia työpaikkoja oli keskimäärin 41 600, mikä oli 22 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Viimeisellä vuosineljänneksellä avoimista työpaikoista 26 prosenttia oli määräaikaisia, kun edellisen vuoden vastaavana ajankohtana osuus oli 31 prosenttia. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista oli 19 prosenttia eli lähes sama kuin vuotta aiemmin.

Kaikista avoimista työpaikoista 54 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 50 prosenttia. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi teollisuuden ja kaupan alojen toimipaikoissa.

Vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä avoimista työpaikoista 74 prosenttia eli 27 400 oli yksityisten yritysten omistamien toimipaikkojen tarjoamia.

Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta ja kuvaavat joulukuun ensimmäisen päivän tilannetta. Tilastokeskuksen tekemä kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonkeruussa on mukana noin 2 500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

*Lue myös *

Työttömät toivoivat kannustusta ja koulutusta A-teemassa – Ministeri lupasi aktiivimalli kakkosen ennen kesää

Varsinais-Suomen hypetyksen varjopuoli: "Millä muuntokoulutuksella kaularangan nivelrikosta kärsivästä voi tulla hitsari?"

Työttömyyttä reilusti vähentäneet työllisyyskokeilut eivät saa jatkoaikaa

Uusi "Työstäkieltäytyjäliitto" jakaa vinkkejä työn välttelyyn – TE-toimiston johtaja: "Ei voi kuin ihmetellä"

Lue seuraavaksi