Kampin metroasemalla uhkaava vaaratilanne: nainen horjahti asemalaiturilta raiteille

Metroliikenne kulkee tänään iltapäivällä epäsäännöllisin vuorovälein. Liikenne yritetään saada normaaliksi iltaruuhkaan mennessä.

metro
Metrokyltti
Ilkka Klemola / Yle

Metroliikenne kulkee epäsäännöllisin vuorovälein tänään iltapäivällä, kerrotaan Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n viestinnästä Ylelle. HSL:n mukaan liikenne yritetään saada normaaliksi "iltaruuhkaan mennessä".

Aiemmin kerrottiin, että epäsäännölliset vuorovälit olisivat jatkuneet ainakin kello 14 asti ja myöhästymiset voivat olla jopa 15 minuuttia.

Hätäkeskus sai maanantaina kello 11.45 ilmoituksen Kampin metrolaiturilta raiteille pudonneesta henkilöstä.

– Ilmeisen päihtynyt nainen oli horjahtanut raiteille ja loukkaantunut lievästi. Vartijat onnistuivat nostamaan hänet sieltä ylös, kertoo päivystävä komisario Patrik Karlsson Helsingin poliisilaitokselta.

Metroliikenne saatiin heti pysäytettyä, eikä naiselle ilmeisesti sattunut pahemmin. Poliisin mukaan nainen oli tajuissaan ja päällisin puolin kunnossa. Viranomaisista poliisi oli ensimmäisenä paikalla.

– Olin poliisin kanssa yhteyksissä, ja heillä oli sellainen tieto sivullisilta, että henkilö oli horjahtanut jostain syystä laiturilta ja tippunut alas raiteille. Meiltä meni ensihoitoyksikkö kohteeseen tarkistamaan tilanteen, sanoo päivystävä palomestari Samuli Saarioinen Helsingin pelastuslaitokselta.

Tilanteessa olisi voinut käydä todella pahasti, sillä Kampin metroasemalle oli juuri saapumassa metrojuna. HKL:n vastaava liikenteenohjaaja Markku Kari kertoo, että metron järjestyksenvalvojat vetivät hätäkahvasta samaan aikaan kun metrojunan kuljettaja huomasi raiteille tippuneen naisen.

– Hätäjarrutus oli samaan aikaan käynnissä, kun järjestyksenvalvojat vetivät hätäkahvasta. Eli juna lähestyi laituria samalla hetkellä, kun henkilö putosi reunalta sinne kiskoille. Siinä oli onni onnettomuudessa, että hän olisi voinut tippua suoraan junan eteen.

Juttua päivitetty 19.2.2018 kello 14.21.