1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Patria

Patrian toimitusjohtaja hävitystä Qatar-vaunukaupasta: "Menetetty mahdollisuus"

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo ei sulje pitkällä aikavälillä pois mahdollisuutta, että Patria voisi jatkossa tehdä kauppaa Qatarissa.

Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Puolustustarvikevalmistaja Patrian toimitusjohtaja Olli Isotalo ei lähde spekuloimaan, miksi Patria hävisi ranskalaiselle kilpailijalle tarjouskilvan Qatariin lähes viidestäsadasta panssariajoneuvosta.

– Me ei sillä tavalla ajatella, että se olisi menetys: se oli menetetty mahdollisuus. Käymme kauppaa joka päivä, ja häviämme ja voitamme. Mutta se oli merkittävä mahdollisuus, kertoo Isotalo.

Patria oli viime metreille saakka mukana tarjouskilpailussa, mutta kilvan vei lopulta ranskalainen Nexter Group. Onnistuessaan Qatarin kauppa olisi ollut Patrian suurimpia kauppoja tällä vuosituhannella.

Isotalon mukaan kaupassa olisi ollut kyse "merkittävästä" summasta.

– Puhuttiin kolminumeroisista luvuista, eli sadat miljoonat olisivat olleet teoreettinen maksimi. Olisiko se koskaan ollut niin suuri, en osaa sanoa.

Qatarin osalta tilanne seurannassa

Se, että kauppoja ei nyt tule, ei Isotalon mukaan aiheuta Patriassa vähennyksiä henkilöstössä tai tuotannossa. Qatar-hankkeen jatkon osalta yhtiössä seurataan tilanteen kehittymistä.

– Tällä hetkellä Qatar-hankkeessa mennään hiljaiseloa. Seuraamme tilannetta koko ajan, emmekä tietenkään pitkällä aikavälillä sulje pois mahdollisuutta, että voisimme Qatarissa kauppaa tehdä. Tällä hetkellä tilanne ei siellä ole kovin helppo tai hyvä Patrian kannalta, kertoo Isotalo.

Isotalo vahvistaa, että Qatar-kaupalla tai sen häviämisellä ei ole mitään tekemistä tapetilla olevan Uganda-vyyhdin tai Patrian johtohenkilöiden irtisanomisten kanssa.

– Kieltämättä tämän keskustelun keskellä se [kaupan toteutuminen] ei sillä tavalla olisi välttämättä ainakaan laineita tasoitellut. Mutta tilanteet muuttuvat, joskus menneet huonommiksi kuten nyt, ja joskus paremmiksi.

Lue lisää:

Patrian suurkauppa Qatariin meni sivu suun