1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lukio

Padasjoki ryhtyy taistoon oman lukion puolesta – kunta tarjoaa ilmaiset kirjat oppilaille

Maksuttomilla oppimateriaaleilla Padasjoki aikoo saada omat nuoret pysymään paikkakunnalla ja houkutella muualta lisää opiskelijoita lukioonsa.

lukio
Kirjapino kassapöydällä.
Jussi Mansikka / Yle

Padasjoki tarjoaa jatkossa lukiolaisilleen koulukirjat maksutta. Valtuustoryhmien puheenjohtajat sopivat maanantaina, että maksuttomien opiskelumateriaalien tarjoamista aletaan valmistella.

Valtuuston puheenjohtaja, Pro Padasjoki -ryhmän Ilkka Mertsalmi kertoo valtuustoryhmien puheenjohtajien olevan asiasta yksimielisiä. Kuten monessa muusta pienestä maaseutukunnasta, myös Padasjoelta moni nuori lähtee muualle peruskoulun jälkeen.

– Täällä on tehtävä kaikki työ sen eteen, että oma nuoriso saataisiin pysymään kunnassa ja ulkopuolelta saataisiin mahdollisesti uusia, Mertsalmi perustelee.

Ilmaiset kirjat pyritään saamaan lukioon ensi lukuvuoden alusta alkaen. Asia tuodaan pian sivistyslautakunnan päätettäväksi.

Tarkkaa arviota siitä, paljonko kirjojen tarjoaminen tulee maksamaan kunnalle, ei Padasjoella vielä ole. Padasjoen lukiossa on vajaat 50 opiskelijaa.

Lukion oppimateriaalien on laskettu maksavan opiskelijalle tavallisesti parituhatta euroa.

Lue seuraavaksi