Tukholman kuorma-autoiskijää kuullaan tänään oikeudenkäynnissä – Uhrien asianajaja: Tärkeä päivä

Uhreja edustava asianajaja odottaa, että Drottninggatanin iskusta syytetty tunnustaa teon ja kertoo Isis-yhteyksistään.

Ulkomaat
Rakhmat Akilov poistumassa oikeussalista 14. helmikuuta.
Rakhmat Akilov poistumassa oikeussalista Tukholmassa 14. helmikuuta.Fredrik Sandberg / AOP

TUKHOLMA Drottninggatanin terrori-iskun oikeudenkäynnissä kuullaan tiistaina iskusta syytettyä Rakhmat Akilovia. Viisi ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun Akilov ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon Tukholman keskustassa huhtikuussa 2017.

Oikeudenkäynnissä 13:a uhria ja asianomistajaa edustava asianajaja Göran Hjalmarsson sanoo Ylelle, että hänen asiakkaansa haluavat kuulla muun muassa kuinka Akilov pystyi tekemään tälläisen teon viattomia kohtaan ja katuuko hän tekoaan. Hjalmarssonin mielestä päivä on tärkeä uhreille, jotta he voivat jatkaa eteenpäin.

– En halua etukäteen spekuloida, mitä odottaa mutta Akilov on kertonut poliisille tunnustavansa teon ja paljon yhteyksistään Isisiin. Jos hän yrittää käyttää oikeudenkäyntiä propagandaan, oikeuden puheenjohtajan pitää välittömästi keskeyttää se, sanoi Hjalmarsson tiistaiaamuna.

Syyttäjä vaatii Akiloville elinkautista tuomiota ja karkotusta Ruotsista. Oikeudenkäynti alkoi 13. helmikuuta, ja se kestää toukokuulle. Tuomiota odotetaan juhannukseen mennessä.

Oikeuden istuntoa voi seurata Ruotsin television SVT:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää:

Tukholman kuorma-autoiskusta syytetty tunnustaa terroriteon – Motiivi oli luoda pelkoa ja lopettaa Ruotsin taistelu Isisiä vastaan

Aiheesta muualla:

Dödsoffrens anhöriga vill ha unik ersättning (siirryt toiseen palveluun)